Netflix'ten yeni bir ses deneyimi: Sennheiser'ın Ambeo 2-Channel Spatial Audio'su kuralları baştan yazabilir

Sennheiser'ın yeni uzaysal ses sistemi Ambeo 2-Channel Spatial Audio, Netflix kullanıcıları için bambaşka bir izleme keyfi vaat ediyor.

Sennheiser, bir surround ses sistemi gerektirmeyen yeni bir uzaysal ses yaklaşımı geliştirdi. Şirket, Ambeo 2-Channel Spatial Audio adlı teknolojinin standart stereo hoparlörlerde çalışacağını söylüyor; Ambeo'nun "ister standart TV setleri, ister stereo sistemler, kulaklıklar, tabletler veya dizüstü bilgisayarlar olsun, bugün stereonun sunulduğu her yerde gelişmiş bir ses deneyimi" sunacağını belirtiyor.

Ambeo'nun istenilen seviyeye getirilebilmesi için Sennheiser, birkaç şirketle birlikte çalıştı. Teknolojiyi kullanan ilk akış hizmeti olan Netflix de bunlardan biri olarak dikkat çekiyor. Stranger Things'in dördüncü sezonu Ambeo'yu kullanan ilk Netflix yapımıydı. Diğerleri arasında Red Notice, The Witcher ve yakında çıkacak olan canlı aksiyon Resident Evil serisi yer alıyor.

Cihazınızın ses çıkışı stereo sese ayarlı olduğu sürece, Ambeo'yu denemek için herhangi bir ayar yapmanız gerekmiyor. Netflix, belirli şovlarda iki kanallı kurulumlar için varsayılan ayar yapıyor. Bunları, Netflix'te "spatial audio" aramasını yaparak bulabilirsiniz.

Ambeo, tam kapsayıcı ses karışımını iki kanala dönüştürüyor. Mevcut endüstri standardı dosya türlerini kullanıyor ve ayrı bir karıştırma ihtiyacı duymuyor. Sennheiser, oluşturucunun uzaysallaştırma üzerinde aşamalı kontrol sunduğunu söylüyor.

Ambeo ekibinden Dr. Renato Pellegrini yaptığı açıklamada, "Sennheiser'ı diğer çözümlerden ayıran şey, Ambeo görüntüsünün orijinal karışıma, ton dengesine ve diyalog bütünlüğüne saygı duymasıdır, bu da yeniden kayıt karıştırıcısının tam olarak aradığı şeydir" dedi ve devam etti: "İşleme, Sennheiser'ın 'şeffaf' ve orijinal sesi engellemeyen araçlar sunma konusundaki ünü ile uyumludur. Özetle: Sennheiser 2-Channel Spatial Audio, karıştırıcının amacını zorlamak değil, dönüştürmek istiyor.

Eğer Ambeo söylenildiği gibi çalışırsa, Dolby Atmos ve diğer uzaysal ses teknolojilerinden yararlanmak için yeterli donanıma sahip olmayan kişiler için çok iyi bir çözüm olabilir.

Sonraki Haber

Forum