Şeker Krallığında yönetim değişiyor mu?

Candy Crush cephesinde kimsenin beklemediği, önemli bir değişim yaşanıyor!

Artık efsane olan mobil oyun Candy Crush'ın yapımcısı King, yöneticisi Melvyn Morris'in "kişisel sebeplerden" dolayı yönetimden ayrıldığını duyurdu. Aynı zamanda firmanın en yüksek ikinci hisse sahibi olan Morris, yerine yönetim kurulu üyesi Gerhard Florin'i bırakmış durumda.

King'in CEO'su Riccardo Zacconi "Bunca yıldır gösterdiği liderlik ve destek için Mel'e teşekkür ediyorum" derken, Morris'in inancının, tecrübesinin ve enerjisinin King'i başarılı bir uluslararası firma yapmak yolunda ilerlettiğini ve geri geleceği zamanı beklediklerini söylüyor. Bu süre içerisinde ise Gerhard ile çalışmaktan mutlu olacaklarını sözlerine ekliyor.

Ancak bugünün King için üst seviye yönetimde değişiklik yapma günü olduğunu söylemek doğru değil. Firma, geçtiğimiz yıla oranla bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 20'lik bir gelir düşüşü yaşamış durumda. Diğer pek çok mobil ve sosyal medya oyun yapımcıları gibi, King de tek bir başarılı oyun ile büyük bir sıçrayış yaşamış ve sonrasında yavaşça düşüşe geçmiş firmalardan biri olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Candy Crush Saga, firmanın en büyük gelir getiricisi oldu ve bedava uygulama içerisindeki satın alımlar ile oyunun gelirleri desteklendi. Bu arada daha "küçük" olan Bubble Witch ve Farm Heroes gibi oyunlar da bu geliri destekledi. Candy Crush efsanesini devam ettirmek adına ise King firmasından yakın bir zaman önce Candy Crush Soda Saga yayınlandı. Bu oyun, orijinal oyun ile beraber oynanmak üzere tasarlanmıştı.

Sonraki Haber

Forum