SecuROM sayesinde illegal indirme rekoru!

Evrim kutusu Spore indirme rekoru kırdı, fakat bu rekor EA Games'in hiç de hoşuna gitmeyecek...

Spore bilgisayar oyununda kullanılan SecuROM kopya koruması görevinin tam tersini yapıyor. P2P uzmanı Big Champagne, Spore'un yayımlanmasından itibaren 24 saat içinde olağanüstü miktarda indirildiğini ortaya çıkardı. Bu süre zarfından oyunun 35.000 adet illegal kopyasının BitTorrent üzerinden dağıtıldığı iddia ediliyor. Şu sıralar ise bu sayının 500.000'i aştığı söyleniyor.

Oyunun DRM (Digital Rights Management) koruması sadece 3 kez kurulum yapmaya izin veriyor, sonrasında ise EA müşteri hizmetlerinden yeni bir etkinleştirme kodunun alınması gerekiyor. Korsan logosu ile reklam yapan bir torrent izleyicisi (tracker) Spore oyununu 18.000 kopya ile en sık indirilenler listesinin bir numarasına yerleştirdi.

Öyle gözüküyor ki, birçok oyuncu Spore'un çetin kopya korumasının illegal davranışlarını haklı çıkardığını düşünüyor. Amazon'dan oyunu satın alanlar da kopya koruması sebebiyle oyundan hiç memnun değiller: Oyunun ortalama derecelendirmesi 5 yıldız üzerinden 2 yıldız. Spore fanları EA'nın oyunu SecuROM olmadan sunmasını umuyorlar.

Sonraki Haber

Forum