SEC ve CFTC, FTX ve FTX US için İnceleme Başlattı

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), Sam Bankman Fried’in kripto para borsaları olan FTX ve FTX US için inceleme başlattı.

ABD’nin kripto alanındaki en yetkili düzenleyicileri olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), Sam Bankman Fried’in kripto para borsaları olan FTX ve FTX US için inceleme başlattı.

SEC ve CFTC, zorlu bir süreç içinde olan FTX ve FTX.US’nin müşteri fonlarını yanlış kullanıp kullanmadığı konusunda bir inceleme başlattı. SEC ve CFTC tarafından başlatılan bu inceleme, Sam Bankman-Fried’in diğer şirketlerini de içeriyor.

İki regülatör tarafından yapılan soruşturmalar, esasında birkaç ay öncesine dayanıyor. Soruşturma, ilk olarak FTX’in ABD kolu olan FTX US çevresinde gelişti. Düzenleyiciler, FTX US’ın kripto kredisi faaliyetlerine yönelik soruşturma başlattı.

FTX’in en büyük rakibi Binance, likidite problemleri sebebiyle FTX’i satın almayı planladığını söylemiş ardından vazgeçtiğini açıklamıştı.

Sam Bankman-Fried, sildiği bir tweet’inde borsasının “tüm müşteri varlıklarını kapsayacak kadar yeterli olduğunu” dile getirmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır. 
Sonraki Haber

Forum