Seagate'in yeni harici diskleri büyüledi

Yeni FreeAgent'lar: Seagate artan depolama ihtiyacını karşılayacak yeni harici disklerini tanıttı.

Seagate, ödüllü FreeAgent harici disklerinin 2008 Sonbahar serisini özel bir basın toplantısı ile tanıttı. Hem Mac hem de Windows tabanlı bilgisayarlarla uyumlu olan Seagate FreeAgent ailesinin bu yeni nesli; fotoğraf, video ve müzik gibi değerli dijital içerikleri depolamayı, paylaşmayı ve korumayı kolaylaştıran çarpıcı masaüstü ve mobil seçenekler içeriyor.

Seagate'in en gözde ürünlerinden biri olan FreeAgent Go taşınabilir depolama çözümü, varolan en ince harici disk olarak öne çıkıyor. Yalnızca 12,5 mm kalınlığında olan FreeAgent Go, cebe kolayca sığarken tüketicilerin Seagate'ten beklediği gelişmiş şok ve titreşim korumalarını da barındırıyor. Yeni FreeAgent Go, kablolarla ve USB portlarıyla mücadele etmeyi tarih kitaplarına kaldırarak masaüstünden sokağa hızlı bir şekilde çıkmayı sağlayan dock seçeneğini sunarak bir ilke daha imza atmış oluyor. Disk, 500 GB'a varan kapasitesiyle; film, resim ve müzik arşivlerinin sığabileceği genişlikte depolama alanı sağlayarak standart taşınabilir çözümlerle masaüstü çözümler arasındaki boşluğu dolduruyor. Artık kimsenin kapasite için taşınabilirliği feda etmesine gerek yok; FreeAgent Go her ikisinin de faydalarını ve rahatlığını kusursuz bir pakette sunuyor.

Yumruk büyüklüğünde cebe sığabilen FreeAgent Go'nun, ince, kompakt yapısı ve 4 farklı rengiyle Eylül ayından itibaren Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik'de 250 GB için 113 $, 320 GB için 139 $, 500 GB içinse 269 $ tavsiye edilen perakende fiyatlarıyla sunulması bekleniyor.

FreeAgent Go için masaüstü dock ünitesi

Parks Associates Araştırma Analisti Jane Shields; günümüzde üretilen ve tüketilen içerik miktarı göz önüne alındığında, yakın gelecekte ortalama büyüklükteki bir ailenin; bilgisayar, taşınabilir cihaz ve DVR'larındaki kişisel medya arşivleri için 1 TB'a yakın depolama kapasitesine ihtiyaç duyacaklarını belirtiyor. Shields, "Seagate; yüksek kapasitede, güvenilir, kullanımı kolay ve çekici tasarıma sahip çözümler sunarak daha fazla kişinin dijital medya arşivlerini yedekleme ve paylaşma keyfi yaşamalarını sağlıyor" diyor.

2.5 inçlik harici disk pazarının 2007'nin 2. çeyreğinden 2008'in 2. çeyreğine kadar iki misli büyüme kaydettiğini belirten IDC Taşınabilir Depolama Araştırma Direktörü Wolfgang Schlighting; "Bu büyüme, toplam pazarın büyüme oranından çok daha yüksek olmanın yanı sıra, ürünlerin kullanışlı boyutları, bağlantı seçenekleri, geniş depolama kapasiteleri ve uygun maliyetleri sonucunda gerçekleşti" dedi.

Masaüstü dock ünitesi ayrı olarak satılmakta olan FreeAgent Go; diski yapılan seyahatler ve yolda oluşabilecek darbe ve çiziklerden korumanın yanı sıra şıklık da katan siyah deri taşıma çantasıyla birlikte sunuluyor. FreeAgent Go artık gümüş, siyah, kırmızı ve mavi olmak üzere birçok renk seçeneğiyle ve esnek ince USB 2.0 seyahat kablosuyla birlikte piyasadaki yerini alıyor.

FreeAgent Desk

FreeAgent Desk ile FreeAgent XTreme diskleri; ailenin 3.5 inç, yüksek kapasiteli masaüstü seçenekleri olarak, 1.5 TB kapasiteye kadar depolama imkanı sunuyor. Disklerin düz ve modern tasarımları, çalışma alanını genişletmek için yatay ve dikey yerleştirme seçenekleri sunuyor. Alüminyumdan üretilmiş olan FreeAgent Desk diski; USB 2.0 arayüzüyle çalışan yüksek kapasiteli bir çözüm olma özelliği taşıyor. FreeAgent XTreme diski ise; eSATA, USB 2.0 ve FireWire 400 olmak üzere üç arayüzü destekleyen, koyu siyah renkte, alüminyumdan üretilmiş yüksek kapasiteli bir depolama çözümü olarak öne çıkıyor.

Kullanışlı bir masaüstü depolama çözümü olan Seagate FreeAgent Desk diski temel yedekleme ihtiyaçlarınız ve dijital belgelerinizin güvenliği için mükemmel bir yardımcı olarak ön plana çıkıyor. USB 2.0 arayüzlü yüksek kapasiteli disk; resim, müzik ve video arşivinizi depolamak için ihtiyaç duyabileceğiniz alanı sağlıyor. FreeAgent Desk diskinin Eylül ayından itibaren Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik'de ; 500 GB için 117 $, 640 GB için 135 $, 1 TB içinse 198 $ tavsiye edilen perakende fiyatlarıyla sunulması bekleniyor. 1,5 TB kapasiteli FreeAgent Desk'in ise Ekim ayından itibaren satışa sunulması bekleniyor.

FreeAgent XTreme ve yazılım desteği

Yüksek performans sağlamak için tasarlanmış olan FreeAgent XTreme diski, özellikle yüksek çözünürlükte video ve grafik dosyalarıyla çalışanlar için mükemmel bir seçenek olarak öne çıkıyor. FreeAgent XTreme diski , eSATA bağlantısıyla saniyede 3 GB oranında veri transferi gerçekleştirebiliyor ve FireWire 400 ile USB 2.0 olmak üzere iki ayrı bağlantı seçeneği sunuyor.FreeAgent Xtreme 500 GB, 640 GB, 1 TB ve 1,5 TB kapasite seçenekleriyle piyasaya sunulacak.

Seagate Tüketici Çözümleri Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Pat King, 2007 yılında sunulan ilk FreeAgent depolama çözümünün tüketici alanında Seagate için bir dönüm noktası olduğunu belirterek; "Disklerin bilgisayar ortamları için şık ve tamamlayıcı bir tasarım olabileceğini gösterdi" dedi. King, ikinci nesil FreeAgent depolama çözümlerinin; kullanımı kolay bir teknolojiyi tüketici yanlısı bir pakette sunarak bir adım öne çıktığını sözlerine ekledi.

Seagate'in FreeAgent diskleri Windows Vista ve Windows XP İşletim Sistemleriyle uyumluluk gösteriyor ve zaman ayarlı otomatik yedekleme ve çoklu bilgisayar senkronizasyonları sağlayan gelişmiş bir yazılım olan, Seagate Manager ile donatılıyor. Windows uyumlu FreeAgent diskleri; yazılım bazlı AES 256 bit kriptolama güvenliği ve bilgileri gizli ve emniyette tutmaya yardımcı olmak için Seagate DrivePass şifre korumasıyla birlikte sunuluyor. Çevreye duyarlı özellikleri, 15 dakika boyunca kullanılmadığında diski otomatik olarak uyku moduna geçirerek enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, Seagate FreeAgent diskleri Energy Star 5 AC adaptörleri içeriyor ve 100% geri dönüşüm sağlanabilen malzemeyle paketleniyor. Seagate'in endüstri lideri 5 yıllık garantisiyle de FreeAgent depolama çözümleri; dijital anılarınızı ve dosyalarınızı kaybetmekten korkmayacağınız bir disk güvencesi veriyor.

Seagate Mac'leri de unutmadı

Mac kullanıcılarının sesine de kulak veren Seagate, Mac kullanıcıları için özel olarak tasarlanmış taşınabilir depolama çözümleri sunuyor. Mac için FreeAgent Go ve Mac için FreeAgent Desk disklerinin ikisi de Mac OS X'e göre formatlı ve FireWire 800/400 ya da USB 2.0 bağlantısıyla uyumlu olarak Time Machine için hazır. Seagate, Mac kullanıcılarının belirli ihtiyaç ve performans gereksinimlerinin farkında olarak, bu talepleri Mac için özel olarak tasarlanmış FreeAgent taşınabilir diskleriyle karşılıyor.

FreeAgent | Mac için Go
FireWire 800/400 arayüzü, dok ünitesi ve taşıma çantasıyla Mac için tasarlanan Seagate FreeAgent Go diski, masaüstünde ve sokakta aynı kusursuzlukta çalışmak için donatıldı. Mac OS X ile uyumlu ve Time Machine için hazır olan FreeAgent Go'nun Eylül ayından itibaren pazara 250 GB için 169 $, 320 GB içinse 199 $ tavsiye edilen perakende fiyatlarıyla sunulması bekleniyor.

FreeAgent | Mac için Desk
Yüksek kapasiteli "Mac için FreeAgent Desk" diski alüminyum gümüş çerçevesi ile iMac Desktop'la uyumluluk gösteriyor. FireWire 800/400 bağlantı seçeneği olan ve Time Machine için hazır olan "Mac için FreeAgent Desk"in Eylül ayından itibaren pazara 500 GB için 185 $, 1 TB içinse 259 $ tavsiye edilen perakende fiyatlarıyla sunulması bekleniyor. 1,5 TB kapasiteli "Mac için FreeAgent Desk"in ise Ekim ayından itibaren satışa sunulması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum