Sabit disklerde yeni rekor, 2023 yılında geliyor

Seagate, 2023 yılında sabit disk kapasitesinde yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor.

Seagate, 30 TB kapasiteyi aşan ilk sabit disk sürücülerinin (HDD'ler) piyasaya sürülmesi için 2023'ün ortalarını hedeflediğini duyurdu.

CEO David Mosley, son gelir duyurusunda, geliştirme çalışmalarının iyi ilerlediğini ve Seagate'in “30 TB+ disk ailesini” seçkin müşterilere “önümüzdeki yıl bu zamanlarında” göndermeye başlayacağını söyledi.

Henüz bu depolama cihazlarının tüm özellikleri doğrulanmış olmasa da, endüstri yorumcularının mevcut üründen çok daha büyük HDD'lerin yolunu açacağına inandıkları ısı destekli manyetik kayıt (HAMR) teknolojisini kullanacağına eminler.

İnternet üzerinde çalışmalar, dijital cihazlar ve IoT sensörleri tarafından üretilen veri hacmi çok hızlı bir şekilde artmaya devam ederken, işletmelerin ve bulut hizmet sağlayıcılarının aynı fiziksel alana daha büyük miktarda veri toplaması gerekiyor. Bu hedefe ulaşmak için mevcut modellerden çok daha fazla depolama yoğunluğu sunan yüksek kapasiteli sabit diskler gerekiyor. Seagate ve rakipleri de bu seçenekleri sunmak için uğraşıyor.

Şu anda Dünya’nın en büyük sabit diski, bu yılın başlarında on plakalı 26 TB HDD'yi piyasaya süren Western Digital tarafından üretiliyor. Kapasite artışı, inç başına parça sayısını (TPI) iyileştirmek için büyük blok kodlamayı ve gelişmiş hata düzeltmeyi birleştiren yeni UltraSMR teknolojisi sayesinde başarılmış gibi gözüküyor.

Seagate, 30 TB yarışında öne geçmek için HAMR'ı temel alan farklı bir yaklaşım benimsiyor. HAMR, yazma sırasında diskin küçük bölümlerini anlık olarak ısıtarak, aynı yüzey alanına daha fazla sayıda bitin yazılmasına imkan tanıyor ve yoğunluk anlamında önemli gelişmeler sağlıyor.

Sonraki Haber

Forum