SAVTEK havacılık yaz okulu başvurusu başladı!

İTÜ'nün düzenlediği "Havacılık Yaz Okulu" başvuruları başladı! İşte etkinliğin detayları

Türkiye'de savunma sanayisi özelinde çalışmalarını sürdüren ilk ve tek öğrenci kulübü olan İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü (İTÜ SAVTEK) 5-16 Eylül 2011 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde akademisyen, sanayici ve yetenekli öğrencilerin katılımı ile "Havacılık Yaz Okulu" projesi gerçekleştirecek.

Hedefleri doğrultusunda ilkler gerçekleştirmeye kurulduğu günden beri devam eden İTÜ SAVTEK'in "Havacılık Yaz Okulu" Projesi'ne, İTÜ Rektörlüğü, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Türk Hava Kurumu (THK) ve Savunma Sanayii İmalatçıları Derneği (SaSaD) ile birlikte savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluş destek sunuyor.

Dikey kalkış ve iniş yapabilen (Vertical Take off and Landing/VTOL) bir insansız hava aracı (İHA) tasarımına yönelik çalışmaların yapılacağı etkinlikte, farklı üniversitelerden ve farklı disiplinlerden yetenekli öğrenciler bir araya getirilerek takımlar halinde 2 hafta boyunca akademisyen ve uzman sanayicilerden eğitimler alacak. Alınan eğitimler çerçevesinde takımlar, belirlenen ihtiyaçları karşılayabilecek en iyi VTOL İHA kavramsal tasarımını ve fizibilite çalışmasını ortaya koyabilmek için kıyasıya mücadele edecek.

İçerisinde bir yarışmayı da barındıran geniş çaplı bir çalıştay niteliğindeki etkinlik, üniversite ile sanayi arasındaki etkileşimi en üst seviyede tutmayı amaçlamakta, bu açıdan Türkiye'de bir ilk olmayı hedeflemektedir. "İTÜ SAVTEK Havacılık Yaz Okulu" programı çerçevesinde 2 hafta boyunca İTÜ'de misafir edilecek olan öğrenciler, alacakları eğitimlerin ve takım çalışmasının yanı sıra İstanbul'da çeşitli sosyal aktivitelerde bulunma imkanını da yakalayacak. 2 haftalık tempolu bir çalışmanın ardından dereceye giren takımlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Havacılık Yaz Okulu sonucunda ortaya konulan çalışmaların, etkinlik sonrasında yapılacak olan ve Türkiye'de insansız sistemlerin geleceğinin tartışılacağı İTÜ SAVTEK İnsansız Sistemler Konferansı'nda sunulması planlanıyor.

"Havacılık Yaz Okulu" etkinliğinin başvuruları www.savtek.org adresinden 29 Ağustos 2011, Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum