Savaşın görünmeyen cephesi!

Herkes bu iki canavarın savaşı ile ilgileniyor ama bu savaşta görünmeyen, gizli bir cephe daha var!

Konsollar arasında olan rekabeti bir kenara koyduğumuzda, bu sefer de karşımıza konsolların hareket algılayıcı sensör olarak kullandıkları kontrol cihazları adeta birbirleriyle yarışırmışlarcasına çıkıyorlar. Kinect ve Move, iki konsolun, rekabet halindeki iki farklı kontrol cihazı...

En son yapılan hesaplamalarda Kinect çıktığı günden Mart ayına kadar geçen sürede tam 10 milyon adet satmıştı. Fakat sızan bir habere göre, Move'un Haziran ayına kadar yaptığı satışlar da dokuz milyonu geçmiş durumda... Her ne kadar Kinect'in satışları ilk 60 günde tavan yapmış olsa da bu sadece dönemlik bir başarı gibi gözüküyor.

Yaklaşan yeni yıl hediye demek ve birçok üretici konu hakkında farklı görüşlere sahip. Ubisoft'un pazarlama bölümü başkan yardımcısı olan Tony Key; "Sadece tatillerde ya da ürünlerin yüzde 90'nının tatillerde satılması hiç de sağlıklı değil. Ürünlerimizin yeni yıl gibi büyük tatiller haricinde de satış yaptığını görmemiz gerekiyor." diyerek satışların yıl geneline yayılması gerçeği üzerinde durmuş bulundu.

Etrafta dolanan yeni Xbox söylentileriyse, birazcık daha dolanmaya devam edecek gibi gözüküyor zira Microsoft'un Kinect için daha büyük planları var; bunların en başında piyasayı çıkmayı bekleyen 50 oyunluk güruh bulunuyor. Move tarafındaysa işler daha sakin ilerliyor ama Wii U'nun yapacağı ani sıçramayı da göz önünde bulundurmak lazım.

Sonraki Haber

Forum