Samsung'un ucuz Galaxy A16'sı, "6 yıl Android" müjdesiyle geldi

Samsung'un yeni ve ucuz telefonu Galaxy A16 resmi olarak tanıtıldı. Ve bu telefonun, çok büyük bir Android müjdesiyle gelmesi herkesi şaşkına çevirmiş durumda.

Galaxy S24 Ultra, Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 gibi üst seviye Samsung telefonların uzun yıllar boyunca yazılım desteği alması artık şaşırtıcı değil. Ama şimdi, Samsung'un büyük sükse yapmasını sağlayacak yeni bir gelişme daha yaşanıyor. Koreli dev, çok stratejik bir hamleyle dengeleri değiştirebilir.

Samsung, giriş seviyesi fiyat düzeyinde bir Android akıllı telefon olan Galaxy A16'yı sessizce piyasaya sürdü ve bu telefona tam 6 yıl boyunca Android güncellemesi vereceğini ilan etti.

Galaxy A16 aslında Galaxy AI'ye sahip değil ancak 5G bağlantısını destekliyor ve böylece kısıtlı bir bütçeyle alışveriş yapan, 5G'ye uygun fiyatla ulaşmak isteyen kullanıcıları hedefliyor. Ayrıca bu fiyat aralığındaki hiçbir telefonun yapamayacağı bir şeyi yapmasıyla öne çıkıyor: 6 yıl boyunca Android güncellemesi ve 6 yıl boyunca güvenlik güncellemesi almak... Böylece düşük bir fiyata aldığınız telefon 6 sene boyunca güncel teknolojiyi takip edecek. Bir diğer deyişle 6 yıl boyunca yeni bir telefon almak zorunda kalmayabilirsiniz.

"Planlı eskitme" uygulayanlar bu işe ne diyecek?

Telefonlarını "planlı eskitmeyle" bir iki sene içinde kullanılmaz duruma getiren ve hatta bunu itiraf eden dev telefon üreticilerinin var olduğu bir pazarda, Samsung bu hamlesiyle, çok sayıda müşteriyi kendine çekebilir ve pazar payını büyük oranda artırabilir.

Dahası, rakipleri de bu hamleye cevap vermek için giriş seviyesi telefonlara benzer vaatler vermeye başlayacak gibi görünüyor. Dolayısıyla, ucuz ama çabuk tükenen telefonlar çağının sonuna gelmiş olabiliriz. Artık ucuz ama uzun süre dayanacak telefonların zamanı...

Galaxy A16 özellikleri neler?

Peki Galaxy A16, 273 dolar karşılığında kullanıcılarına neler sunuyor? Öncelikle Full HD+ çözünürlüğe ve 90Hz yenileme hızına sahip 6,7 inçlik bir ekrana sahip oluyorsunuz. Tasarım açısından telefon uzaktan Galaxy S24 telefonları andırıyor. Samsung'un daha pahalı telefonlarına benzer şekilde düz kenarlara ve yuvarlatılmış köşelere sahip. Ama ekran çerçeveleri bir hayli kalın.

Telefona güç veren, 4GB RAM ve 128GB depolama alanıyla eşleştirilmiş bir Exynos yongası bulunuyor. Ayrıca 1,5 TB'a kadar microSD desteği de var.

Arka kamera kurulumunda 50 megapiksel geniş kamera, 5 megapiksel ultra geniş kamera ve 2 megapiksel makro kamera bulunuyor. Ön tarafta ise 13 megapiksel kameraya yer verilmiş. 5.000 mAh pil Galaxy A16'ya güç veriyor ve 25W kablolu şarj hızını destekliyor.

IP54 toza ve suya dayanıklılık derecesini ve yandaki parmak izi sensörünü eklediğinizde, internette gezinmenize ve her türlü uygulamayı çalıştırmanıza izin vermeye hazır bir telefonla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz.

Sonraki Haber

Forum