Akıllı saat pazarında 1 numara yine Apple olsa da, Samsung'un yüzü daha fazla gülüyor

Samsung, akıllı saatleri ile pazardaki en önemli başarıya imza atmış gibi görünüyor. Her ne kadar Apple'ın oldukça gerisinde kalsa bile...

Samsung, küresel akıllı saat pazarının etkili bir oyuncusu. Şirket, bu alanda fazlasıyla faal davranırken, öte yandan tercih edilebilirliğiyle de rakipleri tarafından aşılması gereken önemli bir engel olarak görünüyor.

Geçtiğimiz yıl giyilebilir cihazlarına Galaxy Watch 4 serisini ekleyen Samsung, bu seride önemli bir güncellemede bulunarak kendi işletim sistemini rafa kaldırmıştı. Daha önce pek çok modelinde yıllardır kullandığı kendi işletim sistemi olan Tizen platformu yerine yüzünü Android’e dönen Samsung, bu hamlesiyle de tüketiciler tarafından kabul görmüş gibi görünüyor. Hatta bu değişiklik kullanıcıların fazlasıyla hoşuna bile gitmiş olabilir.

Counterpoint'in yeni raporuna göre Samsung, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, 2022 yılının ilk çeyreğinde akıllı saat sevkiyatlarında yüzde 46’lık bir kazanım elde etti. Bu artışın direkt olarak Samsung’un Android işletim sistemini tercih etmesine bağlı olduğu düşünülürken, öte yandan artış yalnızca Samsung’a özel değil. Zira küresel akıllı saat pazarı sevkiyatları da 2022 yılının ilk çeyreğinde, 2021’in ilk çeyreğine kıyasla yüzde 13 oranında büyümüş.

İlk sıradaki 8 markanın 2021 - 2022 ilk çeyrek pazar payları

Apple, pazarın hala ilk sıradaki oyuncusu. Yüzde 36.1 ile ilk sırada bulunan şirketi Samsung takip ediyor. Özellikle Galaxy Watch 4 serisinin önceki serilere göre çok daha fazla rağbet gördüğü raporda belirtilirken, Samsung’un değişiklikleri yalnızca yazılım ile sınırlamayacağı da söyleniyor. Söylentiye göre Galaxy Watch 5’te dönen bezel çerçeveyi de kaldırabilir.

Sonraki Haber

Forum