Samsung kullanıcılarının korkusu, bu dipnotla yine canlandı

Galaxy S24 FE basın açıklamasında yer alan küçük bir dipnot, Samsung'un Galaxy AI hizmetlerinin en azından bir kısmının ücretli olacağını bir kez daha hatırlattı.

Yeni Samsung Galaxy S24 FE, Samsung Galaxy Tab S10 Plus veya Samsung Galaxy Tab S10 Ultra için paylaşılan yeni basın bültenleri yakından incelendiğinde, gelecekte sunulacak bazı Galaxy AI özelliklerinin ödeme gerektireceğine işaret eden bir dipnot dikkat çekiyor.

SamMobile tarafından fark edilen ve paylaşılan tam metinde “2025’in sonunda belirli AI özelliklerine ücret uygulanabilir” yazıyor. Bu bildiri çok açıklayıcı olmasa da, Galaxy AI deneyiminin tamamen ücretsiz olmayacağını bir kez daha kanıtlıyor.

Bir kez daha diyoruz; zira bunun tam olarak yeni bir şey olmadığını belirtmekte fayda var. Bu yılın başlarında Samsung Galaxy S24 serisiyle beraber verilen bilgilerde de aynı not bulunuyordu. Ancak bu not yeni olmasa da, Samsung’un AI konusunda planlarını değiştirmediğini doğruluyor. Şimdilik Galaxy AI’nin hangi özelliklerinin ücretli olacağı veya nasıl bir fiyat etiketine sahip olacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Üretken yapay zekanın bol miktarda enerji ve işlem gücü gerektirdiği düşünülürse, Samsung’un bu hizmetten gelir elde etmek istemesi çok şaşırtıcı değil. Google ve OpenAI de kullanıcılara daha güçlü AI modellerini ve özellikleri kullanabilecekleri hizmet seçeneklerini ücretli abonelikler olarak sunuyor.

Sonraki Haber

Forum