Samsung, Hyundai ve Kia: Koreli devlerden büyük anlaşma

Samsung, SmartThings platformunu otomobillere entegre etmek için Hyundai ve Kia ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Peki bu ortaklık, otomobillere neler getirecek?

Samsung, Hyundai Motor ve Kia ile stratejik bir teknoloji ortaklığı yaptığını duyurdu. Koreli dev, bu ortaklığın bir parçası olarak SmartThings IoT (Nesnelerin İnterneti) platformunu Hyundai ve Kia’nın yazılım tanımlı araçlarıyla (SDV’ler) entegre edecek.

Ortaklıkla beraber, konumlarını bildirmek için Bluetooth LE kullanan yüz milyonlarca Samsung Galaxy cihazından oluşan kitle kaynaklı ağ SmartThings Find platformuna dayalı yeni bir küresel konum çözüm oluşturulacak ve araçlar ve akıllı anahtarlar için kullanıma sunulacak.

Hyundai ve Kia araç sahipleri, SmartThings Find ağının entegre edilmesiyle beraber aktif bir hücresel ağ bağlantısı olmasa bile yakınlardaki Galaxy akıllı telefonlarını kullanarak araçlarını bulabilecek. Bu özellik, özellikle bir araç kaybolduğunda veya çalındığında büyük bir fayda sağlayabilecek.

Ayrıca Samsung’un platformu, Hyundai ve Kia sahiplerinin Galaxy akıllı telefonlarını kullanarak araçlarının klimasını kontrol etmelerine ve kalan menzilini görmelerine de imkan tanıyacak. Bunların yanı sıra, Hyundai ve Kia araçları bağlı SmartThings ekosistemine eklenebilecek ve kullanıcıların yeni otomasyon deneyimleri oluşturması mümkün olacak.

Samsung, bu entegrasyonların yanı sıra çeşitli yapay zeka tabanlı hizmetler sağlamak için de Hyundai ve Kia ile birlikte çalışacak. Şirketler, SmartThings kullanımını kameralar ve Galaxy cihazları sayesinde araç içi sağlık izleme, evcil hayvanlar için araç ortamlarını optimize eden evcil hayvan bakımı çözümleri, akıllı apartman çözümleriyle entegrasyon ve daha fazlasını içerecek şekilde genişletmeyi hedefliyor.

Sonraki Haber

Forum