Samsung Galaxy Young testte!

Samsung'un uygun fiyatlı Android telefonu Galaxy Young'ı A'dan Z'ye test ettik!

Dünyanın en büyük cep üreticisi Samsung, Galaxy S5 ve Note 3 ile üst segmenti kapsarken, Galaxy Fame ve Young gibi ceplerle de alt segmenti kontrolü altında tutuyor.

Galaxy Young'ın uygun fiyatı, onu sadece gençler için uygun hale getirmekle kalmıyor; acil durumlar için ideal bir telefon kılıyor. Galaxy Young ile Galaxy Fame arasında aslında çok büyük farklar yok.

Young, elbette HD çözünürlüklü bir ekranla gelmiyor. 3.3 inç'lik ekranın çözünürlüğü, 320x480. Piksel yoğunluğu ise 176ppi. 109.4 x 58.6 x 12.5mm ölçülerindeki ve 112 gram ağırlığındaki Young, Fame ile hemen hemen aynı boyutta. Telefonu tek elle kullanmanız oldukça kolay; çünkü parmağınız ekranın her bölgesine yetişiyor.

Samsung'un plastik gövdeli amiral gemisi telefonları eleştirilse de plastik, bu telefona tam uymuş. Depolama alanına baktığımızda Young, 4GB'lık bir dahili depolama birimiyle geliyor. Ancak bu alanın sadece 1.5GB'lık kısmı tarafınızdan kullanılabiliyor. 64GB'a kadar microSD desteği sayesinde bu sorununu biraz olsun çözmeniz mümkün. Dropbox uygulaması yüklü geldiğinden, tüm fotoğraflarınızı ve dosyalarınızı dahili belleğe yüklenmeden buluta kaydedebiliyorsunuz.

İşlem gücünü 1GHz'lik tek çekirdekli işlemcisinden alan Galaxy Young, 768MB RAM'e sahip. Galaxy Fame'in RAM miktarı ise 512MB idi. RAM'deki bu artış, kamerada düşüş olarak kendini gösteriyor ve Galaxy Young, 5MP yerine 3.2MP'lik daha küçük bir kamerayla geliyor. Ön yüzünde de kamera bulunmuyor.

Önemli özellikleri

Önemli özellikleri

Samsung Galaxy Young'ın en önemli özelliği, fiyatı. Bu uygun fiyat, kamera, ekran ve işlemci gibi bazı bileşenlerde fedakarlıkta bulunulduğu anlamına geliyor.

Galaxy Young'ı ikinci bir telefon olarak kullanacaksanız, bu eksileri hissetme olasılığınız düşük çünkü arama yapmak ve mesajlar arasında dolaşmak çok kolay. Ancak gelişmiş işlevlere geldiğimizde Young'ın zorlandığını gördük. Lumia 520 gibi telefonlar 5MP'lik kameralarla gelirken Young, LED flaşsız, sadece 3.2MP'lik bir sensöre sahip. Gençlerin kendi fotoğraflarını çekip Instagram'a koymayı sevdiğini düşündüğümüzde ön kameranın yokluğu da hissedilebilir.

1.5GB'lık boş alanın da sıradan oyunlarla hızla dolacağını söylemeliyiz. Yine de microSD slotu ve Dropbox desteği, depolama yükünün bir kısmını alıyor.

Galaxy Young'un dünyayı değiştirmek gibi bir iddiası olmadığı gibi, cebinizde büyük bir delik açacak bir fiyatı da yok. Bu yüzden Young, temel bir akıllı telefon olma amacına bizce ulaşıyor.

Performans

Performans

Young, yoğun işlemlerde biraz yavaşlasa da bu yavaşlık onu kullanmayı etkileyecek kadar kötü değil. Young ile yoğun grafikli oyunları oynamayı veya video izlemeyi muhtemelen düşünmeyeceksiniz çünkü ekran oldukça küçük.

Kamera uygulamasının diğer alt seviye ceplere göre daha hızlı çalıştığını söyleyebiliriz. Ancak uygulamanın açılışı bir miktar geciktiğinden, açılana kadar yakalamak istediğiniz anı kaçırabilirsiniz.

Samsung'un TouchWiz arayüzü, Young'ın diğer alt seviye telefonlar karşısında çok daha akıllı görünmesini sağlıyor. Android'li veya Samsung cepleri daha önce kullanmış olanlar, Young'da hiç yabancılık çekmeyecekler. Samsung, ilk akıllı telefon olarak Young'ı kullananlar veya görme zorluğu çekenler için bir Easy home screen modu da eklemiş. Bu mod, ekranlar arasında dolaşmanızı kolaylaştırıyor.

Telefonun Chrome ve Android tarayıcısı olmak üzere iki web tarayıcısıyla gelmesi kafa karıştırıcı. Örneğin Sony, Xperia cihazlarında sadece Chrome'u sunarak bu sorunu çözmüş görünüyor. Telefonun Geekbench'te elde ettiği 228 puan ise bizce hayal kırıklığı.

Genel olarak baktığımızda Galaxy Young'ın performansının kötü olmadığını, sosyal ağ sitelerini dolaşmak, internette gezinmek için tatmin edici bir performans sunduğunu söyleyebiliriz.

Pil ömrü

Pil ömrü

Fiyatı ne olursa olsun bir akıllı telefonun pilinin en az 1 gün dayanmasını beklersiniz. Galaxy Young, bu alanda zorluklar yaşıyor.

90 dakikalık HD video testimizde pil, yüzde 100'den yüzde 24'e düştü. Ancak Young'ı video izlemek için kullanmayacağınızdan bu önemli bir sorun değil.

SMS gönderme, ara sıra fotoğraf çekme gibi işlemlerle geçirdiğimiz günde Young, bir günü tamamlamakta zorluk çekti. Bu durumda Samsung'un uyarı çubuğundaki hızlı ayarları, pil ömrünü uzatmanıza yardımcı olabiliyor Wi-Fi, mobil veri, NFC gibi ayarları kapatarak pilinizin biraz daha fazla dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Otomatik parlaklığın eksikliği Galaxy Young'da hissedeceğiniz eksiklerden. Telefonun ekran parlaklığını ışıklandırma koşullarına göre kendiniz ayarlamanız, veya hep maksimumda bırakmanız gerekecek.

Bağlantı ve temel özellikler

Bağlantı

Young, şaşırtıcı biçimde bir NFC yongasıyla geliyor. Bu sayede Android Beam ve S Beam işlevlerini destekliyor. Bu sayede arkadaşlarınızla fotoğraf paylaşmak çok kolay bir hale geliyor.

GPS, A-GPS desteği ve Bluetooth 3.0 ile gelen Young, GLONASS desteğine sahip değil. Ancak cebin GPS performansı iyi olduğundan bunu önemli bir eksik olarak görmedik.

Temel özellikler

Galaxy Young, iş gören bir telefon arayanlar için her şeyi sunuyor: Young, arama yapabiliyor, SMS gönderebiliyor, e-posta gönderip alabiliyor, anında mesajlaşmayı destekliyor.

Samsung'un SMS uygulamasını biz oldukça beğendik. Bu uygulama, standart bir SMS uygulamasından bekleyeceğiniz her özelliğe sahip. Young'ta tek elinizi kullanarak yazı yazmak çok kolay, bununla beraber daha büyük telefonlardaki kadar isabetli değil.

E-posta için Gmail ve e-posta uygulamalarını kullanıyorsunuz. İki uygulama da her türlü işleve sahip. E-posta uygulaması, birden fazla hesabı destekliyor ve bu hesapları tek gelen kutusunda birleştirebiliyor.

Sonuç

Sonuç

Galaxy Young, gelmiş geçmiş en iyi cep değil, zaten öyle bir iddiası olması da mümkün değil. Ancak Samsung cepleri başarılı yapan özelliklerin çoğunu, ortalama 400 TL gibi uygun bir fiyata sunmayı başarıyor. Samsung'un TouchWiz arayüzü, telefona ek işlevler kattığı için beğenimizi kazandı. Cihazın en önemli eksikleri arasında ise kamera kalitesi ve depolama alanının yetersizliği var. Ancak bu ikinci sorun, bir microSD kartı ile kısmen de olsa çözülebiliyor. Son olarak Galaxy Young'ın pil ömrünün de yeteri kadar iyi olmadığını tekrarlayalım. Telefon, normal bir kullanımda bir günü tamamlamakta zorlanabiliyor.

Galaxy Young'ın akıllı telefona ilk kez sahip olacaklar için veya ikinci bir akıllı cebe sahip olmak isteyenler için uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sonraki Haber

Forum