Samsung Galaxy K Zoom'u denedik!

Samsung'un yeni "telefonlu kamerasını" elimize aldık ve denedik! Bakalım bu canavar, ne kadar iyi?

Samsung, üst seviye kompakt kamerayla akıllı telefonu birleştiren yeni Galaxy K Zoom'uyla karşımızda. Samsung'un şimdiye kadarki kamera odaklı cihazlarından daha değerli olan Galaxy K Zoom, daha ince yapısı, lastikleştirilmiş arka kapağı ve güçlü donanımıyla Galaxy S5'e oldukça benziyor.

K Zoom'un tasarımını, onun bir Samsung ürünü olduğunu hemen belli ediyor. Son zamanlarda herhangi bir Samsung cihazını elinizde tuttuysanız, ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Telefonun arkası lastik yapıda olduğundan onu tutmanız oldukça kolay. Galaxy S4 Zoom'un en önemli sorunlarından bir tanesi, cebinize tam sığmasını engelleyecek kadar büyük olmasıydı. K Zoom'un boyu aslında daha uzun, ancak ortalama kalınlık olarak çok daha ince.

K Zoom'un hangi cebimizde olduğunu birkaç kez unuttuğumuz ve karıştırdığımız oldu - bu, keskin görünen fotoğraflar çekebilmek için onunla yaşayabileceğinizin bir göstergesi. 20.2mm'lik kalınlık, çoğu cebi ikiye katlasa da Samsung'un cihaza eklediği 10x optik zoom yeteneği, bazı fedakarlıklar yapabileceğiniz gösteriyor.

Pil ve ekran

İşin ilginç yanı, daha büyük gövde, Galaxy K Zoom'da pilin büyümesine katkıda bulunmamış; aksine çoğu amiral gemisindekinden daha düşük kapasiteli, 2.430mAh'lik bir pile sahipsiniz. Fotoğraf çekerken ekranın hep açık olacağını düşünürsek, Samsung'un niye böyle düşük kapasiteli bir pil kullandığını anlamak zor.

Telefonun geri kalanı, Samsung'tan beklediğiniz gibi. 200 gramlık cihaz yeterince hafif, ancak kenarlarda kullanılan plastiğin hissiyatı size ucuz gelebilir.

1.200x720 çözünürlük ile full HD çözünürlük bile sunmayan cihaz, 4.8 inç'lik büyük bir ekrana sahip. Tüm ceplerde 1080p'ye ihtiyacımız olmadığı doğru, ancak K Zoom'la çektiğiniz fotoğraflar, Galaxy S5'in daha yüksek PPI'lı ekranında daha güzel görünecektir.

Ekran teknolojisi olarak Super AMOLED'ten taviz verilmemiş, bu sayede parlak ve yüksek kontrastlı görüntüler elde edebiliyorsunuz. Ancak ekran, genel olarak Galaxy S3'ün yenilenmiş bir sürümü hissi veriyor ve bu durum, aslında bize biraz garip geldi. Bu ekranın daha az pil harcıyor olma olasılığı yüksek, ancak biz daha keskin görüntü elde etmeyi tercih ederdik.

Kamera

Kamera

Galaxy K Zoom'un 20.7 megapiksellik arka yüz aydınlatmalı CMOS sensörü, geniş yapısı sayesinde daha fazla fotonu içine alabiliyor. K Zoom, cebinizde taşıyabileceğiniz en iyi kameralardan bir tanesi, ancak DSLR'lere rakip olmasını beklemeyin.

Cihazda fotoğraf çekme işlemini otomatikleştirmek için birçok çalışma yapılmış. Örneğin Pro Suggest, sahneyi inceleyerek filtre / modu sizin için otomatik olarak seçiyor. Ortalama bir kullanıcıyı şaşırtacak kadar çok seçeneği Galaxy K Zoom'da bulmanız mümkün. Bunun yanında otomatik-odak ve otomatik-pozlamayı bölerek gösterişli işler oraya çıkarabilirsiniz (bir sahneye zoom yaptıktan sonra, bir başka alana dokunup pozlamayı değiştirmek gibi).

Bir miktar deneme yanılmanın ardından yakaladığınız kareden farklı kompozisyonlar çıkarabilirsiniz.

Kamera özellikleri

K Zoom ve Lumia 1020

Selife'lerle aranızda sorun yoksa K Zoom, arka kamerayla kendi resminizi otomatik olarak çekmenizi sağlayacak bir işlevle geliyor. Ekranın neresinde görünmek istediğinizi seçtikten sonra kamerayı kendinize çevirip, bip sesini duyana kadar cihazı kımıldatmanız gerekiyor. Bu iş birkaç saniye sürebiliyor, ancak sonuçta yüksek kalitede bir selfie elde etmiş oluyorsunuz.

Galaxy K'nin güçlü sensörünü kullanan birçok güçlü işleve sahipsiniz. Ancak hızla fotoğraf çekmek isteyenler için geliştirilen otomatik mod, testimizde pek etkileyici sonuçlar vermedi. Bunun nedeni kamerayı açmak için sunulan yöntemin zor/yavaş olması. Kamerayı uyku modundayken açmak için ses açma düğmesine ve deklanşöre aynı anda basmanız gerekiyor (yine de kamerayı Galaxy S5'in kilit ekranından açmaktan hızlı). Telefon açıkken sadece deklanşöre basarak kamerayı çağırmakta ise hiçbir sorun yaşamadık.

Flaşsız

10x zoom'u kullanmak için iki parmağınızı ekranın üzerinde açmanız veya birleştirmeniz (veya ses düğmelerini kullanmanız) yeterli oluyor. Resim kalitesi ise örnek karelerimizde görebileceğiniz gibi oldukça iyi.

Diğer kamera özellikleri

K Zoom ve Lumia 1020 karşı karşıya

ISO ve pozlama değerlerini değiştirmenize izin veren Manual modun kullanımı ise bize pek kolay gelmedi. Birçok seçeneğin derinlere gizlenmiş olması da bu duruma katkıda bulunuyor.

Kamera arayüzü, her zamanki gibi oldukça güçlü. İstediğiniz seçenekleri yan taraftaki "hızlı çalıştır" çubuğuna ekleyip, daha sonra hızla erişebiliyorsunuz.

Bu güçteki bir kameranın 4K video kaydetmemesi bize ilginç geldi. Yine de 4K video kaydı, şimdilik pil, boş alan düşmanı olan gösterişe yönelik bir işlev ve telefonda bulunmaması o kadar da önemli değil.

Özellikler - I

Özellikler

Galaxy K Zoom, özellikleri bakımından Galaxy S5'in kırpılmış bir sürümü gibi. Samsung'un iki cihazı birbirinden farklılaştırmaya çalıştığını düşünürsek, bu garip bir durum. S health, çocuk modu gibi özellikler, K Zoom'u normal bir telefon gibi de kullanabileceğinizi gösteren işaretler.

Telefonu tutmak, cihazın dengesinin çok iyi olmaması nedeniyle çok kolay olmayabilir. Depolama sorunu ise daha büyük gibi görünüyor. Size sunulan boş alan sadece 8GB ve bunun 2GB, sisteminize gidiyor. K Zoom'u sadece fotoğraf çekmek için kullanacaksanız, 6GB'ı hemen dolduramayacaksınız. Ancak K Zoom'un modern bir akıllı cep olduğunu düşünürsek, uygulamalar ve müziklerle birlikte boş alanınız hemen dolabilir.

microSD slotuna ulaşmak kolay

Boş alanı microSD slotu yardımıyla 64GB'a kadar genişletmeniz mümkün. Samsung, 128GB'lık kartların desteklenmediğini söylüyor.

Özellikler - II, ilk kararımız

Samsung'a göre Galaxy K Zoom, 1.3 GHz dört çekirdekli, 1.7GHz çift çekirdekli, toplamda 6 çekirdekli bir işlemciyle geliyor. İlk işlemci resim işleme gibi ağır işlemlerle ilgilenirken, ikincisi genel işlemlere bakıyor. Samsung'un bir süredir işlemcilerde kullandığı bu yöntem, pil tasarrufuna (söylenene göre) katkıda bulunuyor. Testimizde Galaxy K Zoom'un arayüzünün son derece akıcı ve hızlı çalıştığını gördük. Cihazdaki 2GB'lık RAM ise ihtiyacınızı karşılamaya yetiyor.

İlk kararımız

Galaxy K Zoom'un daha ince ve hafif tasarımı, Samsung Galaxy S4 Zoom'unkinden çok daha iyi, dolayısıyla onu normal bir telefon olarak kullanmanız çok daha kolay. Sorun ise ekranın düşük çözünürlüklü olması ve pil kapasitesinin düşüklüğü.

Telefonun Nokia Lumia 1020 gibi ceplerden daha hantal olmasına rağmen fotoğraf performansının çok daha iyi olmaması, böyle telefonun ortalama bir kullanıcı için çekiciliğini azaltıyor. K Zoom'un şaşırtıcı derecede uygun bir fiyatla ortaya çıkması, bu durumu değiştirebilir. Ancak telefonun kendini satın aldıracak kadar çekici özelliklere sahip olduğunu söylemek zor.

Sonraki Haber

Forum