Samsung, Galaxy cihazlarında varsayılan olarak Google Mesajları seçti...

Samsung, Galaxy cihazlarında varsayılan olarak kendi mesajlaşma uygulaması yerine Google Mesajları kullanmaya başlıyor. Neden böyle bir karar aldığı ise belli değil.

Birkaç gün önce Samsung’un Samsung Mesajlar uygulamasından vazgeçerek Google Mesajlar’ı cihazlarında varsayılan mesajlaşma uygulaması yapacağı ortaya çıktı. Bu değişimle beraber Samsung, uzun yıllardır Galaxy cihazlarında iki mesajlaşma uygulamasını da sunmasının ardından en sonunda kendi uygulaması yerine Google Mesajlar’ı seçmiş oluyor.

Bu değişikliğin, kısa bir süre önce piyasaya sürülen Galaxy Z Flip6 ve Galaxy Z Fold6’dan başlayarak, şimdilik ABD’deki Galaxy cihazları için geçerli olduğu bildiriliyor. Şirket, Galaxy kullanıcılarına, RCS’nin varsayılan olarak etkin olduğu Google Mesajlar’ın Galaxy telefonlarda varsayılan mesajlaşma uygulaması olacağını doğrulayan bir bildirim gönderdi. Galaxy kullanıcıları hala Samsung Mesajlar uygulamasını Galaxy Store’dan indirebiliyor olsalar da, bazı özellikleri kullanılamıyor.

Samsung bu kararın neden verildiğini açıklamadı. Ancak şirketin Android Authority’ye yaptığı bir açıklamaya göre, Samsung ve Google birçok iletişim hizmeti alanında yakın bir ortaklık içinde çalışıyor ve Google Mesajlar’a geçişmesi, hizmet ve kullanıcılar için önemli avantajlar sağlayacak.

Sonraki Haber

Forum