Samsung, Galaxy cihazların ayarlarını yapay zekaya emanet edecek

Samsung, Galaxy telefonunuzdaki ya da diğer bir Galaxy cihazınızdaki ayarları değiştirebilecek yeni bir Galaxy AI yapay zeka özelliği geliştiriyor. Peki bu özellik, Ayarlar menüsünü tamamen tarihe mi gömecek?

Akıllı telefonlarımızın Ayarlar uygulaması zaman zaman mücadele etmek zorunda kaldığımız önemli bir soruna dönüşebiliyor. Bu durum hem Android, hem de iOS için geçerli. Ayarlar uygulamasındaki çok sayıda menü içerisinde aradığınızı bulmak pek kolay olmayabiliyor ve sıklıkla arama özelliklerini kullanmak gerekebiliyor.

Neyse ki Samsung, Galaxy cihazlardaki Ayarlar menüsünü geçmişte bırakmaya hazırlanıyor olabilir. Bildirilene göre şirket, yeni tasarladığı bir AI özelliğiyle Ayarlar uygulamasını sıklıkla ziyaret etmek yerine, ihtiyaçlarınızı algılayacak ve ayarları otomatik olarak yapabilecek bir Galaxy AI özelliği üzerinde çalışıyor. Bu tür bir AI özelliğinin, gelecekte tüm telefonlara gelmesi kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıracaktır.

ETNews’in bildirdiğine göre Samsung, kullanıcının Ayarlar uygulamasını açmasına gerek kalmadan telefon deneyimini özelleştirecek bir AI yazılımı geliştiriyor. Elbette bu durum, Ayarlar uygulamasının telefondan tamamen kaldırılacağı anlamına gelmiyor ve telefon ayarlarını AI özelliğini kullanmadan düzenlemeniz de mümkün olacaktır.

Bu yeni Galaxy AI özelliğinin tam olarak nasıl çalışacağı henüz bilinmiyor. Haberde, Samsung’un tüketicilerin ne istediğini önceden tahmin edebilme yeteneğini etkinleştirmek için klavyeler ve kameralar gibi ‘dokunmatik noktaların’ performansını” iyileştirmeyi planladığı belirtiliyor.

Android Authority’nin belirttiğine üzereyse, Samsung halihazırda Bixby asistanıyla bazı Ayarları kontrol etmenize izin veriyor. Ancak bu yeni Galaxy AI özelliğinin muhtemelen biraz daha gelişmiş olacağı ve Bixby asistanına göre daha kolay bir şekilde kullanılabileceği tahmin edilebilir.

Sonraki Haber

Forum