Samsung dokunmatik ekran testi nasıl yapılır? 2 pratik yöntem

Akıllı telefonlar hayatımızın bir parçası. Akıllı telefonların en önemli bileşenleri arasında ise dokunmatik ekranları geliyor. Zarar görmesi oldukça can sıkıcı bir durum. Bu makalede Samsung telefonunuzun ekranında sorun olup olmadığını görmek için 2 pratik dokunmatik ekran testini anlatıyoruz.

Samsung dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar, Nokia temel telefonlarından sonra popüler hale geldi ve bugün piyasanın güçlü oyuncularından. Akıllı telefon teknolojisiyle beraber kullanıcıların en çekindiği konular arasında ekranın hasar görmesi ve dokunmatik ekranın algılama problemi yaşaması.  Çünkü gün içinde cep telefon yüksekten düşebilir, koruyucu camı kırılabilir ya da bazen dokunma sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumlarda telefon ekranını test etmek önemli. 

SAMSUNG TELEFONDA EKRAN TESTİ YAPILIR?

Samsung bu konuda "Çoğu zaman, akıllı telefon koruyucu camımız veya ekran koruyucumuz kırıldığında veya hasar gördüğünde bile telefon dokunuşunun normal çalıştığını görüyoruz. Bunun nedeni, tüm şokun ekran koruyucu tarafından emilmesi" diyor. 

Eğer kendi Samsung telefonunuzu ya da satın alacağınız ikinci el bir telefonun ekranını, dokunmatik özelliğini kontrol etmek istiyorsanız aşağıdaki pratik yolları deneyebilirsiniz. 

1. YÖNTEM KOD GİREREK DOKUNMATİK TESTİ: *#0*#

Bu yöntem oldukça pratik ve uzun yıllardır kullanılan bir yöntem. *#0*# test kodunu kullanarak telefon ekranınızı kontrol edebilirsiniz. Bu yöntemin adımları şöyle:

1. Adım: Akıllı telefonunuzda telefon numarası arar gibi *#0*# yazın .
2. Adım: Karşınıza test modu çıkacaktır. Test modu otomatik olarak açılacaktır.
3- Adım: Dokunma (touch) seçeneğini seçin.
4. Adım: Çıkan desene göre ekranda çizim yapın. Boş kutular yeşil renge dönecektir. Eğer ki tüm kutular yeşile dönerse telefonun dokunmatik ekranı normal bir şekilde çalışıyordur. 

2. SAMSUNG MEMBERS İLE EKRAN TESTİ

Samsung telefonunuzda halihazırda yükle olan Samsung Members uygulaması ile sadece dokunmatik ekran değil, telefonunuzdaki tüm bileşenleri de test edebilirsiniz.

1. Adım: Bunun için Samsung Members'i açın.
2.Adım: Aşağıdaki menülerden 'Destek'i seçin
3. Adım: Testleri görüntüleyin.
4. Adım: “Tümünü test et” seçeneğine dokunun.



5. Adım: Açılan ekranda dokunmatik ekran da dahil telefonda şüphelendiğiniz tüm bileşenleri test edebilirsiniz. Dokunmatik ekran testi üstteki teste benzer olacaktır. Parmağınızı gezdirerek ekrandaki tüm kutuları boyamanız istenir. Eğer tüm kutular boyanıyorsa ekran normaldir. 

Sonraki Haber

Forum