Samsung "buraya kadar" dedi!

Samsung, yakın geçmişin büyük ilgi gören teknolojisini rafa kaldırmaya hazırlanıyor!

Bundan birkaç yıl önce televizyon endüstrisinin gündemini belirlemeye başlayan 3D teknolojisi sayesinde 3D görüntüler sunan TV'ler yeni bir kategori oluşturmaya başlamıştı. Diğer yandan 3D gözlüklerin yarattığı konforsuz durum ve 3D görüntülerin yeterince etkileyici olmaması kullanıcıların bu teknolojiye olan ilgisini oldukça sınırlı bir düzeyde tuttu.

Ve nihayet en önemli TV üreticilerinden Samsung'un 3D TV konseptlerini pazardan çektiği haberleri de gelmeye başladı. Anonim bir kaynaktan aktarılan bilgiye göre Samsung, 2016'da piyasaya sürdüğü TV modellerinin 3D teknolojisini desteklemeyeceğini açıkladı. Diğer yandan firmanın bazı 2015 modellerinin 3D'yi hala destekleyeceği ve benzer bir durumun Sony ve LG için de geçerli olacağı belirtiliyor.

Bu yeni gelişmeyle birlikte Samsung'un Gear VR başlığı ve 360 derece kamera özelliği sunan Gear 360'la sanal gerçeklik alanına daha çok ağırlık vereceğini söylemek mümkün.

Güney Koreli firmanın ayrıca 2016'da HRD özelliklerine sahip daha fazla 4K SUHD TV'ler piyasaya sürmesi ve daha iyi görüntü kalitesi sunan ikinci nesil Quantum Dot ekranlara odaklanması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum