Samsung açıkladı: Daha ucuz bir Galaxy Z Fold gelecek mi?

Beklenen açıklama geldi: Samsung, Galaxy Fold Special Edition'ın ardından bütçe dostu bir Galaxy Z Fold modelinin de satışa sunacak mı?

Samsung, kısa bir süre önce Galaxy Z Fold 6 Special Edition’ı resmi olarak tanıttı. Cihaz, satışı Güney Kore ve Çin ile sınırlı olsa da, güncellenen 200 MP ana kamerası, minimum ekran izi ve daha şık tasarımı ile internette hızla ilgi odağı haline dönüştü.

Yeni katlanabilir telefonun ardından gözler, Samsung'un daha ucuz bir Galaxy Fold modelini piyasaya sürüp sürmeyeceğine çevrildi. Ama şirket yetkililerinin Güney Koreli yayın kuruluşu SisaJournal ile yaptığı bir görüşmede, daha ucuz bir Galaxy Z Fold akıllı telefonun planlar arasında olmadığını açık açık belirtti.

Açıklamada “Galaxy Z Fold Special Edition’ı premium bir ürün olarak düşünmek yerine, seçeneklerinizi genişletmek için piyasaya sürülen bir ürün olarak düşünün. Zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Şimdilik, daha düşük fiyatlı ayrı bir ürün piyasaya sürmeyi planlamıyoruz” deniliyor.

Samsung’un ürünlerinin fiyatı her yeni örnekle beraber yeni bir üst seviyeye ulaşıyor gibi gözüküyor. Samsung, bu yıl Galaxy Z Fold 6 ile 2.000 dolarlık fiyat noktasını aştı. Ürünün bu yüksek fiyatı, popülerliğinin önündeki en büyük engellerden biri olarak görülüyor. Kısa bir süre önce piyasaya sürülen Galaxy Z Fold 6 Special Edition (512 GB) ile küresel Galaxy Z Fold 6 (512 GB) arasındaki fiyat farkı yaklaşık 300 dolar civarında.

Samsung fiyatları yükseltirken, Xiaomi, Huawei, Vivo, OPPO ve Honor gibi Çinli katlanabilir cihaz üreticileri maliyete vurgu yaparak pazar paylarını arttırıyor. Çinli OEM'lerin katlanabilir cihazları yalnızca maliyet açısından verimli olmakla kalmıyor, aynı zamanda Samsung’un katlanabilir cihazlarına kıyasla daha ince olmalarıyla da dikkat çekiyor.

Counterpoint Research’ün bir raporuna göre Huawei, küresel katlanabilir cihaz pazarında %35’lik pazar payıyla birinci sırada yer alırken, Samsung %23’lük payla ikinci, Xiaomi ise %12’lik payla üçüncü sırada yer alıyor.

Sonraki Haber

Forum