Sahte Avira'ya dikkat!

Siber suçlular Avira ürünlerinin görünüşünü taklit ederek sahte ve işe yaramaz yazılımlar dağıtıyor!

İkinci bir sahte Avira vakası, Avira' tarafından doğrulandı ve kullanıcılar bu tehlikeye karşı uyarılıyor.

Avira güvenlik çözümlerinin yaygın kullanımı ve iyi itibarını kullanan siber suçlular Aviranın görüntüsünü taklit edip sahte güvenlik çözümleri sunarak bilinçsiz kullanıcılardan faydalanmaya çalışıyorlar. Sahte versiyonlarına "Security Antivirus Suite" ya da "Antivirus Security Suite" adını verdikleri sözde güvenlik çözümlerine slogan olarak "20 Years of Total Protection" kullanıyorlar ve web sitesinin görünümü Aviranın web sitesini andırıyor.

Avira, kullanıcılardan sadece resmi web sitesi olan www.free-av.com Avira AntiVir Personal-Free Antivirüs'ü indirmesini istiyor.

Sahte anti-virüs yazılımları

Bilinçsiz kullanıcıları avlıyorlar, bu gerçek Avira logosu

Fake AV, RougeAV yada scareware olarak bilinen işe yaramaz programlar bilinçsiz kullanıcıları bilgisayarlarının bir malware ile enfekte olduğuna inandırıyorlar. Kullanıcılar internette sörf yaparken farkında olmadan arka planda sahte programın zararsız dosyalarını yüklüyor. Bu zararsız dosyalar daha sonra virüs olarak tespit ediliyor.

Kullanıcılar PC lerinde gerçek tedarikçilerin güncel antivirüs çözümleri ile kendilerini korumalılar ve bunları herzaman üreticilerin resmi web sitelerinden yüklemeliler. Bilgisayar kullanıcıları Temiz bir kaynaktan indirdiklerine emin olmak için tarayıcı penceresindeki adres satırına doğrudan URL yi girmeliler. Örneğinwww.free-av.com.

Avira AntiVir Personal ile bedava ve temel koruma sağlanmaktadır. Web tarayıcısı için veri akışı filtresi içeren WebGuard modülü ile Avira AntiVir Premium daha kapsamlı koruma sağlar.

www.antivir.com.tr

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum