Sadece Lego parçalarından oluşan gerçek otomobil

Lego, yaklaşık 343.000 Technic parçasından oluşan ve saatte 65 kilometre hıza ulaşabilen, gerçek boyutlu, sürülebilir bir McLaren P1 yaptı. Bununla da yetinmeyen şirket, bu aracı McLaren F1 pilotu Lando Norris'e kullandırttı...

McLaren ve Lego, Senna GTR ve MCL36 F1 yarış arabasının 1:8 ölçekli versiyonları da dahil olmak üzere bir dizi otomobilin maketi üzerinde daha önce ortaklık yapmıştı.

Ancak şimdi, 342.817 Lego Technic parçasının yanı sıra Technic pilleri ve küçük bir EV pilinin bir kombinasyonunu kullanan ünlü P1'in 1:1 Lego replikasını yaptılar ve bu araç gerçekten çalışıyor. 

McLaren ve Lego mühendisleri, herkesi etkileyecek bir iş çıkarmalarının ötesinde, her biri 96 Lego Güç fonksiyonlu motordan oluşan sekiz motor paketi de tasarladılar. Bu da otomobilin saatte 65 km hıza ulaşmasını sağladı. Araçta toplam 768 Lego motoru bulunuyor.

Aracın ağırlığı ise 1.220 kg...  Bu ağırlık, gerçek bir McLaren P1'den sadece 200 kg daha hafif.

Aracın tamamlanması, hem Lego hem de McLaren'den 23 uzmanın 8.344 saatlik geliştirme ve yapım sürecini almış. 

Ekip, 1:1 kopyanın gerçekten çalıştığını kanıtlamak için McLaren Formula 1 Takımı pilotu Lando Norris'i sürücü koltuğuna oturtarak Silverstone'un ünlü yarış pistinde sıcak bir tur atmasını istedi ve araç 5 km'lik turun tamamını parçalanmadan tamamladı. İşte bu da böyle bir reklam projesi olarak tarihe geçmiş oldu.

Sonraki Haber

Forum