Sadece ikisi = Yüzde 99!

Akıllı cep telefonu satışı her gün artıyor ama bu artış, sadece 2 deve yarıyor!

Akıllı telefon pazarı gün be gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor ve her geçen gün daha fazla insan akıllı telefon satın alıyor. Peki ya bu kadar satış arasında tüm firmalar büyümeye devam ediyor mu? Asymco'nun yayınladığı rapora göre, hayır.

Rapora göre, akıllı telefon endüstrisinin karını iki şirket silip süpürmüş durumda. Karın yüzde 73'ünü Apple alırken, Samsung yüzde 26 ile ikinci sırada. Toplama bakıldığında tüm akıllı telefon endüstrisinin karının yüzde 99'luk bölümü Apple ve Samsung'un elinde.

Yüzde 1'lik kısmın sahibi ise HTC oldu. Geri kalan Motorola, RIM, Nokia gibi şirketlerin hepsi zarar açıkladılar. Raporda şöyle deniliyor: "Aslında bu kar Apple'a "gökten zembille inmedi". Apple bu yeni büyük kar havuzunu kendi yarattı. Ve bu havuzu neyin doldurduğunu görmek için çok uzağa bakmaya gerek yok: Operatörler. Bu karın büyük bölümü iPhone 4S için operatörlerin verdiği primler."

Raporda, operatörlerin Apple'a prim ödemeyi istediği kaydediliyor. Çünkü iPhone 4S onlara "rekabette avantaj sağlıyor yada müşteri sayısının artmasını sağlıyor." Ve görünüşe göre yakın zamanda da Apple'ın bu büyük kar oranını kaybetmeye niyeti yok.

Sonraki Haber

Forum