Rusya'dan SWIFT Engelini Aşmak için Blockchain Çözümü

Ukrayna'ya saldırması sonrası SWIFT'ten çıkarılan Rusya, çözümü Blockchain teknolojisinde arıyor.

Ukrayna'ya saldırması sonrası birçok ülke tarafından ağır yaptırımlar alan Rusya, SWIFT'ten de çıkarılmış durumda. Uluslararası ticaretin aktif olarak çalışabilmesi için önemli bir aracı olarak görülen SWIFT, ülkeler açısında oldukça önemli bir teknoloji. Birçok şirket, ihracat ve ithalat ödemeleri bankalar arasında bu sistemi kullanarak gerçekleştiriyor. Rusya'nın bu sistemin dışarısında bırakılması ise ülkeyi yeni alternatiflere itmiş durumda.

Rusya küresel SWIFT sisteminin yerini alabilecek uluslararası ödemeler için dijital bir sistem başlatmak için bir Blockchain platformu geliştirdiklerini duyurdu. Söz konusu Blockchain ağı, Rusya’nın ithalatlarını dolar yerine ulusal para birimi olan Ruble’de ile ödeyebilmesini amaçlıyor. 

Bu yeni ticaret sistemi aynı zamanda yabancı ülkelerin Rusya’dan yaptıkları ithalatları kendi ulusal para birimlerinde de ödemelerini sağlayacak.

Bu Blockchain sistemini Rostec Group adlı birkaç teknoloji şirketini oluşturan devlet kuruluşu geliştirecek. Şirket, bu yeni sisteminin SWIFT sistemi tarafından sağlanan uluslararası ödeme hizmetlerine gerçek bir alternatif sağlayabileceğini ve böylece Rus bankalarını Batı yaptırımlarından uzaklaştırabileceğini iddia ediyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum