Rusya kendi işletim sistemine sahip kendi telefonunu üretiyor! Р-ФОН (R-FON) görüntüleri internete sızdı

Rusya, kendi geliştirdiği ROSA OS işletim sistemi ile çalışacak olan, Р-ФОН (R-FON) ismini verdiği kendi telefonunu üretiyor. Ve bu telefona ait pek çok detaylı görüntü internete sızdı bile...

APPSIM (Sosyal Ağların ve Habercilerin Profesyonel Kullanıcıları Derneği) Telegram Kanalı, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan Rus yapımı telefonla ilgili pek çok sızıntı sağladı. Bu sızıntıya göre Rus şirketi ROSA, Rusya’da üretilip satılmak üzere tasarlanmış, Р-ФОН (R-FON) olarak adlandırılan bir telefon geliştirmek için çalışıyor.

R-FON, ROSA OS adlı Linux tabanlı yerli bir işletim sistemi ile gelecek yıl piyasaya çıkacak. Uygulama mağazasıyla birlikte Android’in özel bir sürümünü kullanacak ve bu yüzden Android uygulamaları ve APK'ları ile uyumlu olması bekleniyor.

Telefonun en önemli parçası, 8 çekirdekli ve 6nm üzerine kurulu bir yıllık işlemci olan MediaTek Helio G99 olacak gibi gözüküyor. SOC, ARM Mali-G57 MP2 grafik çipine sahip ve CPU, 2,2 GHz’e kadar hıza ulaşabiliyor. Bu işlemci, Geekbench 6’da tek çekirdek için 717 ve çok çekirdek için 1940 puan aldığı için performansı Qualcomm Snapdragon 730G ile karşılaştırılabilir.

Resimlerde gösterilen örnek, 8 GB LPDDR4X RAM ve 128 GB dahili depolama içeriyor. 50MP birincil kamerası da dahil olmak üzere üç kamera kurulumu, aynı Helio G99 SOC’yi de içeren Vivo V25e ile oldukça büyük bir benzerlik gösteriyor. Ön kulaklık ızgarası da bu model ile neredeyse aynı gibi gözüküyor.

Telefonun sağ tarafında güç düğmesi görevi de gören parmak izi sensörü ve sol tarafında iki yuvalı sim kart tepsisi bulunuyor. R-FON, 5.000 mAh pil, 3,5 mm kulaklık jakı, USB Type-C ve NFC özelliklerine de sahip olacak.

APPSIM’den Zykov tarafından yayınlanan bir kutu açılış videosu, kutunun telefon, şarj cihazı, C tipi kablo ve şeffaf bir koruyucu kılıfla paketlendiğini gösteriyor. 

Telefon, dizüstü bilgisayarlar ve diğer elektronik cihazları da üreten Rutek JSC tarafından Rusya’da üretilecekken, SOC gibi bazı parçalar ithal edilecek. İşletim sisteminin bu yılın sonuna kadar kurumsal ve devlet müşterilerinin kullanımına sunulması ve 2024 yılında tüketici pazarına girmesi hedefleniyor.

Sonraki Haber

Forum