Roblox herkese yalan mı söylüyor?

Türkiye'den erişime kapatılan Robblox oyun platformunun, yatırımcıları yanıltmak için finansal raporlarıyla oynadığına dair suçlamalar ortalığı karıştırdı.

Türkiye'de erişim engeli bulunsa da Dünya genelinde küçük çocukların büyük ilgi gösterdiği online oyun platformu Roblox hakkındaki suçlamalar ortalığı karıştıracak gibi görünüyor.

Popüler video oyunu platformu Roblox'un ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğu anlaşılıyor. Ayrıntılı finansal analizleri ve raporladığı şirketlerin kısa zamanda satılmasıyla bilinen Hindenburg Research, Roblox hakkındaki son raporunu yayınladı. Şirket, yaklaşık 79,5 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip olduğunu iddia ederken, oyuncuların oyun içi öğeler satın almak için kullanabilecekleri Robux adlı sanal bir para birimi de sunuyor.

Hindenburg Research, raporunda Roblox'un kullanıcı sayılarını abartıyor olabileceğini ve şirketin aynı kişiye ait birden fazla hesabı ayrı kullanıcılar olarak sayıyor olabileceğini, gerçek sayının çok daha düşük olabileceğini açıkladı.

Buna göre Roblox'un gerçek kullanıcı sayısı, açıkladığının %42''sine denk geliyor. Roblox tarafından bildirilen hesap sayısı ise yaklaşık 6,5 milyar. Hindenburg "Dünya nüfusuna yaklaşan bu sayının" açıkça bot hesaplara ait olduğunu vurguluyor.

Bütün rakamlar sahte

Roblox ayrıca oyuncuların platformunda çok fazla saat geçirdiğini bildirirken, Hindenburg, bu sayıların da doğru bir şekilde raporlanmamış olabileceğini iddia ediyor.

Hindenburg, Roblox'un finansal performansının da oldukça endişe verici göründüğünü söylüyor. Roblox 2023'te yaklaşık 2,8 milyar dolar gelir elde etti ve bu, 2022'deki 2,2 milyar dolardan fazla. Buna rağmen şirket, 2021'de halka açıldığından beri üç yılda yaklaşık 2,6 milyar dolar zarar etti.

Dolayısıyla, Roblox'un durumu hiç iyi görünmüyor ve bu yürümeyen iş modelini sürdürmeyeceği için yakında radikal değişimler yaşaması, satılması veya çok küçülmesi söz konusu olabilir.

Sonraki Haber

Forum