Gizli özellik keşfedildi: Microsoft, Windows 11 ile RGB karmaşasını çözmek istiyor

Microsoft, Windows 11 içine gizlenmiş ayar seçenekleri ile RGB karmaşasını çözmeye hazırlanıyor olabilir.

Eğer temel oyun cihazınız olarak bir PC kullanıyorsanız, birden fazla RGB aydınlatmalı cihaza sahip olma ihtimaliniz yüksek. Hatta farklı üreticilerden RGB parçaları satın alma hatasına bile düşmüş olabilirsiniz. Zira bu durum, PC'nizdeki tüm aydınlatmayı senkronize etmek konusunu bir kabusa dönüştürebilir. En iyi senaryoda tüm RGB aksesuarlarınızı tek bir üreticiden almış olsanız bile, bunları kontrol etmek için yalnızca tek bir tane, muhtemelen sıklıkla sorun yaşatan bir uygulamaya ihtiyacınız olacaktır. En kötü durumda ise aksesuarların birlikte düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için birden fazla üçüncü taraf programı kullanmak zorunda kalabilirsiniz. SignalRGB gibi uygulamalar tüm RGB parçalarınızı bir araya getirmeyi vaat etse de, ne yazık ki sundukları sonuç genellikle vaat edilen kadar iyi olmuyor.

Bütün bunlar bir arada düşünüldüğünde, Microsoft'un RGB aydınlatmayı kontrol etmek için yerel bir Windows 11 çözümü üzerinde çalışması eminiz hoşunuza gidecektir.

Yazılım geliştiricisi Albacore, Windows 11'in en yeni Insider yapısının RGB bileşenlerini kontrol etmek için gizli bir özellik içerdiğini fark ettiğini söyüyor. Bleeping Computer aracılığıyla bildirildiği üzere Albacore'un paylaştığı ekran görüntülerinden de görülebildiği gibi Microsoft, Windows 11 Ayarlar uygulamasındaki kişiselleştirme menüsüne aydınlatma kontrolleri ekliyor. Arayüz, harici çevre birimleri de dahil olmak üzere tüm RGB bileşenlerinize genel bir bakış sunuyor. Bu arayüz, bir parçaya tıklayarak, aydınlatmasının parlaklığını ve rengini ayarlamanıza imkan tanıyor. Ayrıca çeşitli farklı efekt ve tekrarlanma hızları arasında seçim yapmanız da mümkün. Microsoft, bilgisayarınızın aydınlatmasını Windows vurgu renginizle eşleştirmek için bir seçenek bile eklemiş gibi gözüküyor.

Microsoft, Albacore'un Windows 11 build 25295'in bir özelliği olarak bulduğu menüyü resmi olarak duyurmadı. Ayrıca Albacore, “bu özellik 2018'den ve bu özelliğe yapılan atıflar yıllardır ortalıkta dolaşıyordu” diyor. Bu yüzden, Microsoft'un özellik üzerinde yeniden çalışmaya başlamış olabileceğini söylüyor.

Ancak şimdilik resmi bir doğrulama olmadığı için bu özelliğe şüphe ile yaklaşmakta fayda var.

Sonraki Haber

Forum