Registry kontrol altında

Windows’un Kayıt Defteri’nde sürekli değişiklikler yapıyorsanız Registry Toolkit ile kayıtları arayabilir değiştirebilir ve hatta yanlış ayarları rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

Windows’un Kayıt Defteri’nde çalışmak için kullanabileceğiniz Registry Toolkit (www.funduc.com/rtshareware.htm), “regedit” aracına göre çok daha fazla fonksiyona sahip ve en önemlisi ağ veritabanları üzerinden de kullanılabiliyor. Aracın en önemli özelliklerinden biri de tekrar edilen işlemlerin Script dilleri yardımıyla otomatik olarak yerine getirilmesine imkan sağlaması.

Registry Toolkit, Registry / Search or Replace in Registry komutu ile ulaşabileceğiniz konforlu bir arama fonksiyonuna sahip. Bulunması nı istediğiniz ifadeyi Search For kutusuna girmeniz yeterli olacaktır. Ancak bunun için eksik karakterlerin yerine “*” veya “?” gibi özel işaretler haricinde köşeli parantezler içerisinde alanlar da belirtebilir ve çok sayıda mantıksal operatör de kullanabilirsiniz. Ayrıca defter içerisindeki hangi öğelerin (Data, Values, Keys) aranacağını da ayrıca belirtebilirsiniz. Data sekmesinden ise programın Kayıt Defteri’ndeki hangi veri türleri üzerinde çalışabileceğini belirleyebilirsiniz. Şayet Replace sekmesi üzerindeki Prompt on each replace seçeneğini işaretlediyseniz programın yapacağı tüm değişiklikleri onaylamanız gerekecektir. Ancak program, kendi klasörü altında bir yedek REG dosyası oluşturacağı için yaptığınız tüm değişiklikleri daha sonra geri alabilirsiniz. Eğer Windows’un Kayıt Defteri ileride açılmayı reddederse söz konusu yedek dosyasının üzerine çift tıklayarak eski dosyanın geri yüklenmesini de sağlayabilirsiniz.

REG dosyalarını almak için Registry/Import Registry File komutunu çalıştırın, yüklemek istediğiniz dosyayı seçin ve Aç düğmesine tıklayın. Program, dosyayı inceleyecek ve Kayıt Defteriniz ile aynı olan kayıtları listeleyecektir. Bunlardan istediklerinizi, ekle düğmesine tıklayarak Kayıt Defteri’ne yüklemeden önce tespit edilen değişiklikleri ayrı ayrı seçebilir veya silebilirsiniz. Registry Toolkit, bu durumda da yaptığınız tüm değişiklikleri geri alabilmeniz için bir yedek dosyası oluşturur.

Sonraki Haber

Forum