Her şeyin fiyatı artarken, RAM fiyatları hakkında yüz güldürecek bir açıklama geldi

Her şeyin fiyatı artarken RAM fiyatlarının düşeceği iddia ediliyor. DDR5 RAM almak için yaz aylarına dikkat...

Dünya birçok ürün ve hizmet için amansız bir enflasyonla boğuşmaya devam ederken, ülke olarak biz de bunu çok derinden hissediyoruz. Üstelik işin içine bir de döviz kurlarının girmesi işleri daha da kötü hale getiriyor. Özellikle teknoloji ürünlerinde hızla yükselen fiyatlar elimizi dara sokmuşken, bu fiyat artışlarının yakın gelecekte bile ne boyuta ulaşacağını kestirmesi güç. Ancak gelen haberler o kadar da karamsar değil.

Tayvanlı bir araştırma firması olan TrendForce’un yaptığı bir analize göre, artan fiyat eğilimlerinin PC’ler, sunucular, akıllı telefonlar, ekran kartları, işlemciler ve diğer bellek yongaları üzerinde tam tersi bir etki yaratması bekleniyor. Şirket, özellikle DRAM fiyatlarının kısa bir süre içinde düşeceğine inanıyor.

Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, ticari satın alımlarda DRAM fiyatlarının yılın 3’üncü çeyreğinde önceki 3 aya kıyasla yüzde 3 ila yüzde 8 oranında düşeceğini öngören TrendForce, bu düşüşün son kullanıcıya da yansıyacağını söylüyor. DRAM fiyatlarındaki bu düşüş, PC pazarındaki DDR5 modüllerinin fiyatlarını temmuz ayından eylül ayına kadar yüzde 5 oranında düşürebilir.

Özellikle satışların azaldığı gerekçesiyle talebi canlandırmayı uman markalar, son kullanıcı satış fiyatlarını düşürebilir. Elbette mevcut kur ve vergilerle biz bu düşüşü hisseder miyiz, bunu kestirmesi zor...

Sonraki Haber

Forum