Qualcomm, yeni nesil el oyun konsolları için geliştirdiği Snapdragon G serisi işlemcilerini tanıttı

Qualcomm, el tipi oyun konsolları için üç ayrı işlemcisini tanıttı. Her biri birbirinden farklı yeteneklere sahip işlemciler, ihtiyaca yönelik farklı konfigürasyonlarla kullanılabilecek.

Qualcomm, şu anda popülaritesinde kayda değer bir artış yaşayan el tipi oyun konsollarına yönelik yeni bir işlemci setini tanıttı. Yeni Snapdragon G serisi, farklı yeteneklere ve fiyat etiketlerine sahip çeşitli konsollar için üç konfigürasyondan oluşuyor.

Snapdragon G1

Snapdragon G1, yerel olarak veya buluttan oyun akışı sağlamak amacıyla fansız el konsolları için tasarlanmış giriş seviyesi model. Qualcomm, uzun süreli oyun oturumları için "gecikmesiz bağlantı" ve sağlam pil ömrü vadediyor. Snapdragon G1, sekiz Qualcomm Kryo çekirdeği ve Adreno A11 GPU ile Snapdragon G1 Gen 1 Platformu üzerine inşa edilmiş.

Snapdragon G2

Snapdragon G2 "tam özellikli" mobil oyun ve bulut akışı için... İşlemci, sekiz Kryo CPU çekirdeği ve Adreno A21 grafikleri ile "premium mobil ve bulut oyunları" için daha gelişmiş Snapdragon G2 Gen 2 Platformuna dayanıyor. Snapdragon G2 ayrıca Snapdragon X62 modem aracılığıyla 5G'yi de destekliyor.

Snapdragon G3

Snapdragon G3, en iyi özellikleri ve performans seviyelerini isteyen meraklıları hedefleyen amiral gemisi modeli. Snapdragon G3x Gen 2 platformu (sekiz Kryo çekirdeği ve Adreno A32 GPU) üzerine inşa edilen Snapdragon G3, önceki modele kıyasla %30 daha hızlı CPU ve iki kat daha hızlı GPU sunar. Diğer özellikler arasında; 5G desteği (sub-6 ve mmWave), donanım hızlandırmalı ışın izleme, süper oyun çözünürlüğü, düşük gecikmeli Bluetooth ve Wi-Fi 7 yer alıyor.

Qualcomm, yeni işlemcilerin iş ortakları için hazır olduğunu ve yakında müşteriye özel duyurular yapılacağını söylüyor. AyaNeo, Huaqin, Inventec, Thundercomm ve diğer şirketler Snapdragon G Serisi tarafından desteklenen el konsolları üzerinde çalışmaya başladı bile.

Sonraki Haber

Forum