Putin 'kısmi seferberlik' dedi, Rusların bu aramaları Google'da fırladı...

Putin'in 'kısmi seferberlik' açıklamasının ardından Moskova'dan uçuş ve ücret taleplerinde artışlar yaşandı. Bu durum arama motoruna da yansıdı. Google Trends'e göre Rusların havayolu, bilet aramaları tırmandı...

Rusya Devlet Başkanı Putin, çarşamba günü yaptığı açıklamada kısmi seferberlik kararını duyurdu. Kararnameyi imzaladığını belirten Putin, seferberlik için belirli tecrübeye sahip kişilerin askeri hizmet için çağrılacağını ifade ederek, “Sadece yedek asker statüsünde ve özellikle orduda hizmet etmiş, belirli bir askeri kaydı ve ilgili tecrübesi olan vatandaşlar askere çağrılacak. Askeri hizmet için çağrılanlar, özel askeri operasyon deneyimi doğrultusunda ilave askeri eğitim alacaklar” diye konuştu.

Açıklama sonrası Rusya’dan uçuşların devam ettiği çok sayıda ülkeye 21 Eylül Çarşamba günü için biletlerin tükendiği görüldü.

Rusya'daki seyahat acentesi web sitelerinde Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in "kısmi seferberlik" ilanı sonrası Çarşamba günü Rusların vizesiz gidebildiği lokasyonlara yönelik seyahat talepleri tırmanmış durumda.

  • Google verilerine göre, ülkede “uçak bileti”, “bilet” ve “yurtdışı” gibi terimlerin internetteki aramalarında da önemli artışlar yaşanıyor.

  • Google Trends'e göre, önde gelen bir Rus uçuş satış motoru olan "Aviasales" aramasında keskin bir artış var. Sayı son 24 saatte dört katına çıktı.

CNN ise konuya ilişkin haberinde önümüzdeki günlerde Belgrad, Tel Aviv ve İstanbul'a yapılacak seyahatlerde tek yön ücretlerin fırlayabileceğini belirtiyor.

Rus devlet havayolu şirketi Aeroflot'un web sitesi, Çarşamba günü Ermenistan'a uçuşlar için yalnızca business class biletlerin mevcut olduğunu gösterdi.

Çarşamba günü geç saatlerde Aviasales'in internet sitesine göre, Perşembe günü için Moskova'dan Ermenistan'ın başkenti Erivan'a tek yön biletler birden fazla duraklı olarak 4.241 dolardı.

Sonraki Haber

Forum