PS3 fiyatı düşecek gibi değil!

Nintendo'nun Wii ile bastırmasına rağmen Sony'nin Playstation 3 fiyatlarında indirim planı yok.

Playstation 3'ün büyük ilgiyle karşılanmasına rağmen Nintendo'nun Wii ile gerçekleştirdiği atak ve sağladığı fiyat avantajı Sony'yi korkutmamışa benziyor. Son teknoloji Blu-ray optik disk desteğinin eklenmesi ile teknoloji maliyeti oldukça yükselen ve bu yüzden de fiyat indirimi gerçekleştirmesi oldukça zorlaşan Sony'nin Playstation 3 oyun konsolu şu anda pazarda rakibi Nintendo Wii konsolunun iki katından fazla bir fiyatla satılıyor.

Yüksek fiyat ve yazılım çeşitliliğinin henüz yüksek düzeyde sağlanamamış olmasının sonucu olarak bir çok piyasa analisti Sony'nin konsol fiyatlarını düşüreceğini tahmin ediyordu. Şu anda 60 GB'lık diskli PS3 ABD'de 599 dolara satılıyor, Nintendo Wii ise sadece 250 dolar fiyatlı. Sony yetkilileri "aynı eleştirileri hem Playstation hem de Playstation 2'de yaşamıştık. O zaman da piyasada çok fazla PS ve PS2 oyunu yoktu, konsolun başarısız olacağı tahmin ediliyordu. Üstüne üstlük üzerindeki işletim sisteminin de oyun geliştirmeyi zorlaştırdığı iddia ediliyordu. Oysa bugün duruma baktığımızda bu tahminlerin birinin bile doğru çıkmadığını görüyoruz. Bu zorlukları atlatmış olan Sony şu ana kadar 120 milyondan fazla PS2 satmış durumda. Playstation 3 ve elektronik bölümümüz şu anda 2008 hedeflerini tutturacak gibi görünüyor" şeklinde yorum yapıyorlar.

Türkiye'de durum
Oyunların sayısının azlığı ve maliyetinin yüksekliği ile başlarda kullanıcıların gözünü korkutan Playstation 3 Türkiye'de şu anda KDV dahil 1.574,12 YTL'ye satılıyor. (Kaynak: Hepsiburada.com). Nintendo Wii ise KDV dahil sadece 795,32 YTL (Kaynak: Hepsiburada.com). Yani aradaki fiyat farkı yaklaşık iki kat gibi.

Sonraki Haber

Forum