PS Vita ile oyun keyfi bambaşka olacak

Ucuz PSP'den sonra sıra geldi amiral gemisi PS Vita'ya! İşte Vita, özellikleri ve Türkiye fiyatı...

Gamescom'da PSP'den sonra firmanın yeni taşınabilir oyun platformu olacak olan PS Vita ile Resistance oyununun gösterimini yapan Sony, özellikle de grafikler ve oynanabilirlikle basın mensuplarını kendine hayran bıraktı. Çoklu dokunmatik özellikli 5" OLED ekranı ve yüksek çözünürlüğü sayesinde PSP'ye göre çok daha yüksek bir görsel kalite sunan PS Vita, dokunmatik ekranı sayesinde de oyunlara çok daha iyi hakim olmanızı mümkün kılıyor. Dahası, çoklu dokunmatik olan artık sadece ekran değil, cihazın arka kısmı da çoklu dokunmatik pad sayesinde oyunlarda ekstra kontrol imkanı sağlıyor.

Cihazda yer alan cayroskop ile macera ve spor oyunlarında da farklı bir deneyim sunan Sony, yine önde ve arkada yer alan kameraları ile oyun geliştiricilerine çok farklı oyunlar yaratma imkanı sunuyor. Bu yeni özelliklerle cihazı çevirerek ya da hareket ettirerek oyun içinde çok zengin kumanda özellikleri elde edebiliyorsunuz. Öte yandan analog sticklerle oynamayı daha çok seven kullanıcıları da unutmayan Sony, çift joystick ile gamepad ile oynarmış gibi rahat bir oyun deneyimi sunuyor.

Önceki PSP gibi kablosuz ağ desteğine sahip olacak olan PS Vita'da buna ek olarak bir de 3G bağlantısı yer alıyor. Wi-Fi ve Wi-Fi+3G'li iki model olarak piyasaya çıkacak olan Vita ile Skype üzerinden telefon görüşmesi yapmak da mümkün olacak. Yine 3G sayesinde cihazın "near" özelliğinden de faydalanmak mümkün olacak. Near ve diğer yazılımsal Vita özelliklerini bir sonraki sayfada bulabilirsiniz.

Online oyuna ağırlık

SCE Avrupa Başkanı Jim Ryan, PS Vita'nın sosyal iletişim özelliklerini anlatıyor.

PS Vita ile hem Wi-Fi hem de 3G desteğini bir arada sunacak olan Sony, online oyunlara ve çoklu oyun modlarına daha fazla ağırlık vereceğinin altını çiziyor. Firmanın bu bağlamda sunduğu en önemli yazılımsal özellik near adını taşıyor. Bu özellik sayesinde yakın çevrenizdeki PS Vita sahipleriyle kolayca oyun oynayabileceksiniz.

Vita'daki friends özelliği sayesinde ise kablosuz ağa veya 3G şebekesine bağlı olduğunuzda arkadaşlarınızla rekabet etme ve oyunlardaki başarılarınızı karşılaştırma şansını yakalıyorsunuz. Tüm bunların yanında Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar için de PS Vita'da özel uygulamalar yer alacak. Cihazda ayrıca bir web tarayıcı sunulacağını da belirtelim. Dokunmatik ekran sayesinde web sitelerinde gezinmek ise PSP'ye göre çok daha kolay bir hal alıyor.

Sesli sohbet desteği ise PS Vita'nın bir başka özelliği. Skype haricinde kendi sohbet yazılımına da sahip olacak olan Vita ile bütün arkadaşlarınıza birden hitap etme şansı yakalıyorsunuz.

Ülkemizdeki satış fiyatları

Öncelikle PS Vita, Sony mağazaları ve elektronik marketlerin dışında GSM operatörleri üzerinden de satılacak. Wi-Fi modeli 749 TL, Wi-Fi + 3G modeli 899 TL fiyat etiketine sahip olacak PS Vita için ayrıca operatörlerine ait özel paketler ve fiyatlar da söz konusu olacak.

2012 başında ülkemizde satışa sunulacak olan PS Vita için şimdiden birçok oyun geliştiricisi Gamescom fuarında oyunlarını sergilemeye başladı.

Sonraki Haber

Forum