POS cihazlarında kağıt kullanımına son!

Bu inanılmaz cihaz, alışverişlerde vazgeçilemeyen kağıt canavarı cihazların yerini alabilir!

Alış-veriş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan plastik kartlı ödeme sistemlerinin Point Of Sale cihazları diğer adıyla POS makineleri her gün bir ağaç yutuyor. Pos makineleri her kullanımda 5 cm. kâğıt harcıyor. Günde 10 rulo kağıt bitiren alış-veriş noktaları var.

Hayatımızda yeni bir kültür oluşturan yemek çeklerine, kullanım alanı geniş ve kolay bir üye daha katıldı. Global Payment Mobil ödeme şirketinin ürünü olan WINWIN ile hayat kolaylaşıyor. Yüzde yüz yerli sermaye ile ve Türk Bilişim mühendislerinin çalışmaları ile ortaya çıkan bu sistem GSM üzerinden çalışıyor. Bu sayede kullanımı her alanında büyük kolaylıklar sağlıyor. WINWIN sisteminde pos makineleri zaten dar olan kullanım alanlarında çok az bir yer kaplıyor. WINWIN sisteminde kağıt kullanılmıyor, ormanlara zarar vermiyor. Az enerji tüketiyor, plastik kart gereksinimi yok. Tüm bu nedenlerden dolayı çevreci olma özelliğine sahip.

Diğer sistemde çalışan POS makinelerinin büyüklüğü 24x9'dur, bir sürü kablo bağlantısı gerektirir. Birçoğu elde taşınmaz. Oysa Çevreci WINWIN 'un şirin POS cihazı 4x8 büyüklüğündedir. Bir tek şarj kablosuna ihtiyaç vardır ve tüm Çevreci WINWIN pos cihazları elde taşınabilir.

Çevreci WINWIN Sisteminin çalışmasını Global Payment Genel Müdürü Harun Beraha şöyle anlatıyor: "Öncelikle belirtmek istediğim konu şu. Bazı pos makinelerinde her kullanımda 5 cm kağıt kullanılıyor. Günde 10'dan fazla kağıt rulosu tüketen kullanım noktaları var. Bu da günde ortalama en az bir çam ağacının yok olması demek. Oysa WINWIN Sisteminde plastik kart ve kağıt gereksinimi yok. Sistemimiz şöyle çalışıyor. kullanıcı olabilmek için, ilgili kullanıcıya ait İsim Soy isim, Cep telefonu numarası ve TC Kimlik numarası bilgilerini sisteme kaydederek, kullanıcının cep telefonu numarası kullanıcı kodu olarak sisteme geçerken bir de kullanıcıya ait şifre oluşturuluyor. Kişi şifresini kendi istediği rakamlarla değişimini sağlayabiliyor."

WINWIN'in çalışma şekli

"Kullanıcı restoran 'a gittiğinde kendisine WINWIN cihazımız ödeme için getiriliyor. Tutar yazılıyor ve kullanıcıya çevriliyor. Kullanıcı tıpkı kredi kartsız kredi kartı işlemi yapar gibi önce cep telefonu numarasını yazıyor daha sonra ise 4 haneli şifresini giriyor. WINWIN' la tuşuna basıldığında ekrana 'ÖDENDİ' mesajı geliyor. Cihazın ekranına gelen mesajla aynı anda kullanıcı cep telefonuna da bir bilgilendirme SMS'si düşer. SMS nerede ne kadar harcandığı ve kalan bakiye bilgisini içerir. Buraya kadar anlattığımızdan da anlayacağınız gibi, WINWIN POS cihazlarında kağıt kullanılmamaktadır plastik kart gerektirmemektedir. Bu nedenle WINWIN sistemi yüzde yüz yerli olduğu gibi, yüz yüzde çevrecidir.
Kullanıcı yaptığı harcamaları hem internet sitemizden hem de cep telefonuna indirebileceği WINWIN uygulamasıyla inceleyebilir, bakiye bilgilerini görebilir, farklı bir kullanıcıya para transferi yapıp cep telefonundan ödeme gerçekleştirebilir. Bu sistem içinde kullanıcı WINWIN noktalarından anında nakit para karşılığı kendisine WINWIN bakiyesi yükletebilir. Ya da bakiyesini nakit te çevirebilir.

Bizim sistemimizde dilerseniz kendinizin, eşinizin, çocuğunuzun WINWIN hesaplarını kredi kartı hesabınıza bağlayabilir ve harcama yapabilirsiniz. Bunun sağladığı kolaylık ise şudur. Örneğin çocuğunuz için bir WINWIN şifresi aldınız. Bunu çocuğunuz kullanmaya başladığı anda nerede ne kadar harcama yaptığını cep telefonunuza gelen mesajla öğrenebilirsiniz."

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum