Porsche, BMW ve diğerleri: Şov sona erdi...

Audi, Porsche, BMW ve diğerleri... Otomobil dünyasının tüm yeni yıldız modelleri burada...

17 Eylül'de kapılarını açan ve 27 Eylül'de biten Frankfurt Otomobil Fuarı'nda, aralarında geçtiğimiz günlerde Türkiye'de üretileceği bildirilen Renault Fluence'in de bulunduğu 82 adet modelin ilk tanıtımı yapıldı.

30 farklı ülkeden firmaların katıldığı fuarda, Alman otomobil üreticileri 42 dünya prömiyeri ile gövde gösterisi yaptı. Küçük otomobil sınıfında Smart yer alırken, yüksek orta sınıfta Audi A6, lüks segmentte ise BMW 6 Serisi yer aldı. Spor otomobil segmentinde ise Audi TT öne çıkarken, minivan sınıfında ise Ford Focus C-Max ve compak sınıfta Opel Zafira CNG yer aldı.

Fuarda çevreci, özellikle de elektrikli araçların yoğunluğu göze çarptı. Elektrikli araçlarda büyük ilerleme kaydeden Audi, Renault, Toyota ve BMW gibi büyük otomotiv şirketleri pek çok alternatif modeli tüketicilere sundu. Bir diğer yenilik ise hibrid modellerin bolluğu oldu. Hibrid modellerde Peugeot, Toyota, Hyundai ve Kia gibi markalar ürünlerini sergiledi.

Süper lüks segmentte Ferrari, yeni 458 modelini sergilerken, Porsche ise yenilediği 911'ini tanıttı. Ayrıca Rolls Royce ve Bentley, yelpazelerini ekledikleri yeni modelleri bu fuarda tanıttı. Ayrıca Mercedes'in efsanevi "Martı Kanat" modelinin yeni versiyonu SLR Coupe de burada yer aldı.

Fuarın yıldız otomobillerini büyüleyici kareler eşliğinde görmek isterseniz, buyurun galerimize...

Hürriyet - chip.com.tr

Sonraki Haber

Forum