PlayStation özel oyunu artık özel değil: Spider-Man 2 PC'ye geliyor

Sony, PlayStation 5’in popüler özel oyunu Spider-Man 2'nin PC’ye geleceğini duyurdu. Oyun, tüm DLC'leriyle birlikte klavye, fare kontrolleri ve gelişmiş grafik seçenekleri gibi PC’ye özel özelliklerle sunulacak. Peki ne zaman?

Bir diğer PlayStation rekortmeni daha PC platformuna adım atıyor. Sony, PlayStation 5’in en popüler özel oyunlarından biri olan Spider-Man 2'nin, 30 Ocak’ta PC kullanıcıları için de erişime açılacağını duyurdu. Oyun, hem Steam hem de Epic Games Store üzerinden satışa sunulacak.

PC'ye özel yenilikler

Geliştirici Insomniac Games'in Çekirdek Teknoloji Direktörü Mike Fitzgerald, Spider-Man 2'nin PC portunun, temel oyunun yanı sıra New Game Plus modu, ek örümcek kıyafetleri gibi tüm DLC içeriklerini de barındıracağını belirtti. Bununla birlikte, PC oyuncuları için özel olarak klavye ve fare kontrolleri, ultra geniş ekran desteği ve zengin grafik seçenekleri sunulacak. Özellikle dikkat çeken özellikler arasında gelişmiş ışın izleme (ray tracing) seçenekleri yer alıyor, bu da görsel kaliteyi üst düzeye taşıyacak.

Ek hikaye içeriği olacak mı?

Sony, duyurunun bir parçası olarak Marvel's Spider-Man 2 için gelecekte ek hikaye içeriği sunmayı planlamadıklarını açıkladı. Yani oyun, PC'ye tüm içeriğiyle tamamlanmış bir şekilde geliyor olacak.

Nixxes'in tecrübesiyle geliştirilen port

PC portunun arkasındaki stüdyo olan Nixxes, daha önce Spider-Man'in orijinal oyunu ve yan ürün Miles Morales'in PC versiyonlarının yanı sıra Ratchet & Clank: Rift Apart portunu da başarıyla gerçekleştirmişti. Nixxes ayrıca, 31 Ekim'de çıkacak olan Horizon Zero Dawn'ın remaster sürümünde de yer aldı. Bu deneyimli ekibin katkılarıyla, Spider-Man 2'nin PC uyarlamasının da yüksek kaliteli olması bekleniyor.

Sony'nin PC'ye yönelik stratejisi

Spider-Man 2, Sony'nin son dönemde PlayStation özel oyunlarını PC'ye taşıma stratejisinin en yeni örneği. Daha önce Ghost of Tsushima'nın PC versiyonunun yanı sıra bir dizi başka oyun da bu platforma aktarılmıştı. İlginç bir detay ise, Spider-Man 2'nin orijinal lansmanından yalnızca iki yıl sonra PC'ye gelmesi. Bu, bir PlayStation 5 oyununun PC'ye en hızlı şekilde taşındığı örneklerden biri olarak dikkat çekiyor.

Sonraki Haber

Forum