PlaceRaider kameranızdan sizi izleyebiliyor

Cebinizin kamerası sizi izliyor, mikrofonu sizi dinliyor olabilir! İşte yeni tehlike!

Güvenlik araştırmacıları, Android'li ceplerin kamerası, mikrofonu ve hareket sensörleri kullanılarak "sanal hırsızlığın" nasıl gerçekleştirilebileceğini gösterdiler.

Araştırmacıların geliştirdiği PlaceRaider adındaki uygulama, telefonun kamerasını ve diğer sensörlerini kullanarak kötü niyetli kişilerin indirebileceği üç boyutlu bir sanal ortam meydana getiriyor. Bu sanal ortamda size ait finansal belgeler, ekranınızda görünen bilgiler ve kişisel bilgiler yer alıyor. Uygulama, sizin haberiniz olmadan fotoğraf çekerken telefondan ses çıkmaması için sesi bile kısıyor.

Araştırmacılar, PlaceRaider'ın yanında geliştirdikleri Soundminer adındaki bir yazılımla telefon görüşmelerini dinleyebiliyorlar ve örneğin bankanızı aradığınızda söylemiş olabileceğiniz kart numaranızı ve şifrenizi konuşmanızdan ayıklamaya çalışıyorlar. Uygulama, tuşlara basıldığında çıkan tonları da algılayarak tanımaya çalışıyor.

Peki tüm bunlar, endişelenmemizi gerektiriyor mu? Hayır, çünkü bahsi geçen araştırmacılar bu işi para için yapıyorlar ve ellerinde bol miktarda kaynağa sahipler. Ortalama bir hacker ise bunların altından kalkacak kaynaklara sahip değil. Bir hacker, bu tür verilere erişim sağlasa bile anlamlı bir bilgi çıkarabilmek için yığınlarca veri arasında boğuşması gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum