Pilleri 30 kat küçültecek bir teknoloji!

Hayal gibi ama sadece birkaç saniyede şarj olan, 30 kat daha küçük piller, bir yerlerde yapılıyor!

Küçük olduğu kadar güçlü yeni bir pil, cep telefonlarımızın ve diğer elektronik cihazlarımızın sadece birkaç saniyede şarj olmasına izin verebilir.

University of Illinois'de araştırmacılar tarafından geliştirilen piller, sadece birkaç milimetrelik yer kaplıyor ve bir araba aküsünü çalıştırabilecek kadar enerji sağlayabiliyor. Araştırmacılar, yeni mikropillerin en iyi süperkapasitörleri bile geride bıraktığını, elektronik ve radyo iletişimi alanlarında yeni gelişmeler sağlayacağını iddia ediyorlar.

Profesör William King ve öğrenci James Pikul'un mikropilleri, yine University of Illinois'ten materyal bilimi ve mühendisliği profesörü Paul Braun'un hızlı şarj eden katot tasarımını temel alıyor. Ancak King ve Pikul'un tasarımı, Braun'un hızlı-deşarj katotuna bir hızlı şarj anotu ekleyerek onu geliştiriyor.

Araştırmacılar, mikropillerin sensör ve radyo sinyallerinin 30 kat daha uzağa yayınlanabilmesine izin vereceğine ve şu anki elektronik cihazların 30 kat daha küçük üretilebilmesine izin vereceğini söylüyor. İddiaya göre bu piller, rakip teknolojilere kıyasla 1.000 kat daha hızlı şarj olabiliyor.

King, yeni piller sayesinde cihazların pil boyutuna takılıp kalmayacağını söylüyor. Araştırmacılar şu sıralar mikropilleri diğer elektronik cihazlara entegre etmenin ve bu pilleri düşük maliyetle üretmenin yollarını arıyorlar.

Sonraki Haber

Forum