PC’nizde hava raporu

Gezi planlarınız veya evden çıkmadan önce ne giyeceğinize karar vermek için hava durumu bilgilerine veya kısa süreli tahminlere herhangi özel bir yazılıma ihtiyaç duymadan hızlı ve rahat bir şekilde ulaşmak istiyorsunuz.

Bu isteğinizi, kullanıcı sayısı her geçen gün artan Firefox tarayıcısının ForecastFox eklentisini kullanabilirsiniz. Bilgilerini, Amerikan hava durumu sunucusu weather.com’dan güncelleyen bu eklenti sadece ABD ile ilgili değil aralarından Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke için hava durumu tahminlerini içeriyor. Kurulum için Firefox veya Mozilla ile http://forecastfox.mozdev.org/installation.html adresini açın ve burada yayınlanan en güncel sürüme ait Install bağlantısına tıklayın. Her iki tarayıcı da güvenlik nedeniyle ilk olarak kurulumu engelleyecek. Şimdi ekrana gelen uyarı mesajındaki Edit Options düğmesine tıklayın. Takip eden iletişim penceresinde hali hazırda bulunan “forecastfox.mozdev.org” adresine izin vermek için yapmanız gereken tek şey Allow ve OK düğmelerine tıklamak. Ardından kurulum işlemini yeniden başlatın ve işlemi Install Now düğmesine tıklayarak onaylayın. Eklentiyi çalıştırmak için de Firefox’u kapatın ve tarayıcıyı yeniden başlatın.

Hava raporunuzu özelleştirin

Tarayıcı yeniden çalıştırıldığında, eklenti ayarlarını belirleyebileceğiniz Forecast Options penceresi ekrana gelir. Buradaki profilin yanında bulunan Rename düğmesine tıklayın, “Isparta” gibi bir şehir ismi girin ve OK’e basın. Ardından kategori listesinden General’ı seçin ve pencerenin sağındaki Code alanına istediğiniz şehre ait kısaltmayı girin. Şehirlerin kodları nı bulmak için de Find Code düğmesine tıklayın, açılan penceredeki arama kutusuna şehrin İngilizce harşerle, örneğin “isparta” yazılışını girin ve Search düğmesine tıklayın. Ardından Unit of Measure altından, alıştığımız ölçü birimleri kullanılarak gösterim için Metric seçene ğini işaretleyin. Display Placement ise hava durumu bilgilerini ileride nerede görmek istedi ğiniz ile ilgilidir. Bunun için Toolbar – Menubar seçeneğini kullanabilirsiniz.

Şimdi, tarayıcı çubuğundaki görünümün hızlı bilgi mi yoksa ayrıntılı bir şekilde mi olacağını belirlemek için Current Condition kategorisini seçin. Bunun için Icon and Label seçeneğini etkinleştirin ve görüntülenecek bilgileri seçmek için Customize düğmesine tıklayın. Görüntülenecek bilgileri Label alanına kısaltmalar biçiminde girebilirsiniz. Bölge görüntüleme ismi, o anki sıcaklık, gün doğumu veya görüş alanı gibi kısaltmaları hemen altındaki listeden görebilirsiniz. Aynı işlemleri tüm bileşenler için tekrar edin ve ardından Apply ve OK düğmelerine tıklayın. Today’s Forecast ve Extended Forecast kategorilerini de benzer şekilde ayarlayın.

İleride tekrar değişiklik yapmak isterseniz söz konusu yapılandırma penceresine tarayıcının hava durumu bilgilerine ait kısayol menüsündeki Options komutunu kullanarak da ulaşabilirsiniz. Bu sayede, farklı bölgelere ait bilgileri görmek için profiller arasında da hızlı bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum