PC'nizi yükseltirken bunlara dikkat edin!

PC'nizi yükseltecekseniz, sıkça yapılan bu hataları ve çözümlerini mutlaka gözden geçirin!

Bilgisayarınızı yükseltmek genellikle kolay bir işlem gibi görünür. Ancak çoğu tecrübeli kullanıcı bile bu işlem sırasında bazı hatalar yapabiliyor. İşte en sık yapılan 5 PC yükseltme hatası ve bunlara engel olmanın yolu:

Veriyi kolay bir yolla aktarın: Windows 7 ve Vista'da bulunan Easy Transfer adlı araç, verileri eski sabit diskinizden yenisine aktarmak için çok ideal değil. Zira araç, oturum açmanızı ve bir yapılandırma gerçekleştirmenizi istiyor.

Seagate ve Western Digital tarafından sunulan çözümler ise daha kulanışlı. Seagate'in sunduğu DiscWizard'da varolan diskinizi çıkarmadan önce bu yazılımı yüklüyorsunuz. Ardından yeni sürücüyü PC'ye USB portundan veya USB'den SATA/IDE'ye dönüştüren bağdaştırıcı yoluyla bağlıyorsunuz. DiscWizard'ı çalıştırıyorsunuz ve tüm disk imajını yeni sürücüye kopyalıyorsunuz (klonlama). İşlem bittiğinde PC'yi kapatıp yeni sürücüyü takıyorsunuz ve tüm eski veriler, yeni diskine taşınmış oluyor. Western Digital sürücüleriyle gelen Acronis True Image yazılımı da aynı yolla çalışıyor.

BIOS, Grafik kartı kazaları

Grafik kartının güç bağlantılarına dikkat edin

BIOS'u unutmayın: Uzun süredir aynı PC'yi (veya anakartı) kullanıyorsanız, en son sabit diskler, grafik kartları veya CPU'lar için BIOS'unuzu güncellemeniz gerekmektedir. PC'nin en temel bileşenlerinden biri olan BIOS ile yeni standartlar desteklenmekte, sorunlar onarılmakta ve yeni işlevler eklenmektedir.

Grafik kartı kazalarına dikkat edin: Diğer PC bileşenleri gibi, grafik kartları da oldukça hataya açıklar. Grafik kartı teknolojileri, oyuncuların talebini karşılamak üzere yeni teknolojilerle karşımıza çıktıkça dikkat etmeniz gereken noktalar da artıyor. Grafik kartınızın yükseltirken şu durumlara dikkat edin:

1. Hatalı veriyolu arayüzü
2. Yanlış güç bağlantıları
3. Yanlış boyut
4. Yanlış işletim sistemi sürümü

Bir PCI Express grafik kartı alırken PC'nizin AGP yerine PCI-Express'i desteklediğine dikkat edin. Güç kaynağınızın onu besleyecek kadar güç sağlayabilmesine ve kartın kasanıza sığıp sığımadığına bakın.

Windows'u yeniden etkinleştirme, Wi-Fi

Windows'u yeniden etkinleştirme: Önemli bir donanım yükseltmesinin ardından Windows, onu tekrar etkinleştirmenizi isteyebilir.

Microsoft, bu işlemi korsanı engellemek için yapmaktadır. Bu durumda yönetici parolasını girmeniz, Windows'la gelen aktivasyon kodunu girmeniz gerekebilir. Microsoft'a telefon edip aktive etmeniz de gerekebilir. Ancak Windows'unuz size aitse burada korkacak bir şey yok, Microsoft'un bu konuda sorun çıkarmadığı biliniyor.

Wi-Fi güncelleme sorunlarına dikkat: Yeni bir kablosuz router aldıysanız, yönetici parolasını değiştirmeyi unutmayın. Router'ınızın yönetim sayfasını kullanarak en son firmware'e güncelleyin.

Sonraki Haber

Forum