PC'nizi canavara çevirin!

Bilgisayarınızı bir medya canavarına çevirmek mi istiyorsunuz? İşte basit ipuçları ve araçlar...

Televizyona bir DVD ya da Blu-ray oynatıcı takabilir, oturma odanıza çok iyi bir ses sistemi kurabilirsiniz.

Şüphesiz bu en kolay yol ama bir medya PC'si ile oturma odanızda bu tür oynatıcı donanımların getirdiği kısıtlamaları ortadan kaldırabilirsiniz.

Kablosuz bir klavye ve fare sayesinde koltuğunuzdan, geniş ekran LCD ya da plazma televizyonun karşısından YouTube videolarını izleyebilirsiniz. Kendi aile videolarınızı ve fotoğraflarınızı da PC'yi direkt ekrana bağlayarak görüntüleyebilirsiniz.

Peki bu medya PC'sinde neler kurulu olmalı? Gelin birlikte bakalım...

Medya PC'nizi optimize edin

Codecler, oynatıcılar ve kullanılan medya merkezi uygulamaları konusunda kafanızın karışmasına gerek yok.

Video oynatırken karşılaşacğınız çoğu sorunu en başından halletmenin yolu, öncelikle ekran kartı sürücülerini güncel tutmaktır.

Kullandığınız ekran kartının sürücülerini indirmek için yapacağınız şey, modeli ve markayı yazıp basit bir Google yapmaktan ibarettir. Bu işi kolaylaştırmak için Device Doctor isimli uygulamayı da kullanabilirsiniz.

Bu ücretsiz yazılım ile medya PC'sinin sürücülerini güncel tutmak için harcadığınız zaman ve emeği azaltabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki sürücülerin neredeyse tamamını günceller.

MKV, AVI, WMV, H.264... Kafanız karışmasın

Medya codecleri karışık görünebilir ama kolayı var

Video oynatırken en sık karşılaşılan sorun devamlı güncellenen codeclerdir.

MKV, AVI, WMV, H.264 ve daha fazlası hem zengin bir çeşitlilik sunuyor, hem kullanıcıların kafasını karıştırıyor.

Medya kurtlarının çok iyi bildiği bir yazılım, bütün bu codecleri ve akla gelmeyen sayısız codec'i çok iyi bir şekilde destekliyor. Keşfetmediyseniz, şimdi keşfedin: VLC Media Player. İsimdeki bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

Codec paketleri içerisinde en popüler olanlar K-Lite Codec Pack ve Combined Community Codec Pack (CCCP)'dir. Ayrıca tavsiye ettiğimiz uygulamalar arasında Real Alternative, Quictime Alternative de yer alıyor.

Daha fazlası için galerimize göz atabilirsiniz.

Windows Media Center'a en iyi alternatif

Boxee, Media Center ile sosyal ağ harmanı

Windows 7 bugüne kadar çıkmış Windows'lar içerisinde Media Center'a en çok önem veren işletim sistemlerinden birisi oldu.

Bu çok şık uygulama Home Premium ve Ultimate sürüm kullanıcılarının hizmetine sunuluyor. Ancak daha kapsamlı ve çok iyi bir alternatif istiyorsanız Boxee'yi denemelisiniz.

Boxee'nin bütün medyayı ele alıyor ve bütün müzik ve film dosyalarını endeksleyerek kendi arayüzü içerisinden kolay erişim sunuyor.

Hesap size ücretsiz streaming video ve müzik hizmeti de sunuyor. Ayrıca iPhone ve iPod Touch'a indirilebilir bir uzaktan kumanda uygulaması var ve bu hayatı çok kolaylaştırıyor.

Bütün bunlara ilaveten izlediklerinizi MSN'deki gibi sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

Sonraki Haber

Forum