PC'nizdeki donanımları bu araçla yönetin

Bilgisayarınızı oluşturan donanımları ne kadar tanıyorsunuz? İşte size ücretsiz bir yardım eli...

Pek çok bilgisayar kullanıcısı için en büyük kabus bir donanım sorunu çıkmasıdır. Genellikle yazılımları daha iyi tanır ve çıkan yazılım kaynaklı sorunları daha kolay çözeriz ama sorun donanım kaynaklı ise pek çok kullanıcı için bilgisayarı servise götürmek tek çare haline gelir. Ama olası sorunları daha meydana gelmeden gidermek için önlemlerinizi alabilirseniz bu sorunu da büyük oranda ortadan kaldırabilirsiniz.

Ma-Config bu konuda size yardımcı olabilecek online ve ücretsiz araç. Bu araç sayesinde sadece birkaç tıklama ile bilgisayarınızdaki donanım bileşenlerini ve ilgili sürücüleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

Ma-Config.com adresine girdikten sonra yapmanız gereken ilk şey "Run the detection" düğmesine tıklamak. Ardından ufak bir ActiveX uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Eğer Internet Explorer kullanıyorsanız bu işlemi otomatik olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ma-Config bilgisayarınızdaki donanım bileşenlerini tarayacak ve karşınızda listeleyecek. Bundan sonra isterseniz sol bölümde göreceğiniz üzerinde "Download drivers compatible with this configuration" yazılı büyük yeşil düğmeye tıklayarak gerekli sürücü güncelleştirmelerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca burada göreceğiniz bilgiler gerek duyarsanız sisteminizin durumunu teknik servise daha detaylı anlatabilmek için kullanılabilir.

Sonraki Haber

Forum