PC devinin büyük kararı kasımda!

Bilgisayar devinin herkesi şok eden açıklamasından sonra güzler Kasım ayına çevrildi...

HP'nin önceki CEO'su Leo Apotheker, bir süre önce HP'nin bilgisayar üretim kısmını tamamen satabileceklerini veya farklı bir isim altında bünyelerinden uzakta tutabileceklerini ve hatta tamamen kapatabileceklerini açıklamıştı.

Yeni CEO Meg Whitman ise bu konuda geri adım denebilecek bir şey söylemedi ama kararın Kasım ayında verilmiş olacağını söyleyerek kesin bir kapatmadan bahsetmekten kaçındı. Bu da uzmanlar tarafından sektöre devam edebilecekleri şeklinde yorumlandı.

Kararın henüz verilmemiş olmasından kendisi de rahatsız olmuş olmalı zira bir tek cümlesi, bu kararın en kısa zamanda verileceğinin kanıtı: "Kararsızlık, bizim asla bir arkadaşımız olmadı, olmayacak!"

Whitman, eski CEO'dan sonra kısa zamanda bir çok değişiklik yapmak zorunda kalmış olmanın yanında şirketin güç kaybetmesini engelleyecek büyük adımlar atmak zorunda olduğunun farkında. Dünyanın en güçlü kadınlarından olan Whitman, HP gibi dünyanın bilgisayar denince en büyük markalarından birini yönetirken bu sorumluluğun kendisine güç verdiğini de ekledi.

Sonraki Haber

Forum