PC devinden şok haber!

Bilgisayar dünyasının dev markasında büyük deprem! İşte yaşananlar ve kahramanları...

HP, uzun süredir koltuğu sallantıda olan CEO'su Leo Aptheker'i görevden aldı; yerine eBay'in eski CEO'su Meg Whitman'i getirdi.

HP yönetim kurulunun eski CEO'su Apotheker ile bir süredir anlaşamadığına dair dedikodular haberlere konu oluyor. Zira özellikle Apotheker'in şirketi bir donanım şirketi olmanın ötesinde yazılım alanına taşımaya niyetli görünmesi yönetimde tedirginlikle karşılanıyordu.

Yatırımcıları tatmin etmeyen bu değişim, HP hisselerini yüzde 47 oranında düşürmüştü. İşte son yapılan yönetim değişikliği, faturanın doğrudan HP'nin eski CEO'suna kesildiğini ortaya koydu.

Apotheker ile yollarını ayıran HP'nin CEO'luk görevini artık bir zamanlar eBay'in başındaki isim olan Meg Whitman yürütecek. Elbette Whitman'ın gelmesiyle HP'nin ne kadar şahlanacağına dair kimsenin ağzını henüz bıçak açmıyor. Whitman, HP'ye gelmesiyle birlikte ilk şu sözleri kaydediyor: "Ben liderliği, yönetim yeteneklerini, stratejik vizyonu, iletişimi ve uygulama oryantasyonunu HP'ye getirerek daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum"

Yönetim değişikliğiyle beraber HP TouchPad'in tekrar raflardaki yerini alma ihtimali ise kimseyi şaşırtmamalı.

Sonraki Haber

Forum