Parex'ten Çevre Dostu Kripto Madencilik Teknolojisi

Dexchain tarafından hayata geçirilen Parex, Bitcoin üretimindeki elektrik ihtiyacı yarı yarıya düşürmeyi hedefliyor..

Blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan ve ilk örneği Bitcoin olan kripto paralar, yüksek enerji tüketimi sebebiyle ilk günden itibaren çevre aktivistleri tarafından eleştirildi. Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan Bitcoin Elektrik Tüketimi Endeksi’ne göre, yalnızca Bitcoin'in yıllık küresel elektrik tüketimindeki payı yüzde 0.63 olurken, Bitcoin madenciliği için bir yılda harcanan elektrik miktarının, Norveç’in tükettiği elektrikten daha fazla olduğuna dikkat çekildi. Merkeziyetsiz finans (DeFi) teknolojilerinin geleceğine inanan ve Blockchain ekosistemini sürdürülebilir kılma amacını taşıyan bir kripto platformu Parex ise Bitcoin madenciliğindeki enerji ihtiyacını yarı yarıya azaltan yeni bir teknoloji duyurdu. 

Parex Madencilik Teknolojisi Verimi 2 Kat Artırmayı Hedefliyor

Kripto para sektöründe en önemli konulardan birisi de şüphesiz kripto madenciliği oluyor. Özellikle proof of work konsensüs yapısına sahip kriptolar, yoğun bir madencilik gücüne ihtiyaç duyuyor. Dexchain tarafından hayata geçirilen Parex ise bu süreçleri merkeziyetsiz platformlar üzerindeki sabit disklerde yürütüyor. Bu sayede çevresel olarak sürdürülebilir bir madencilik yöntemi ortaya çıkıyor ve Bitcoin üretimindeki elektrik ihtiyacı yarı yarıya düşürmeyi hedefliyor.

Parex ayrıca, platform özelinde geliştirilmiş birlikte çalışabilir token PRX ile sunuluyor. PRX, Parex Market aracılığıyla Polygon, BEP20, Ethereum, Polkadot ve Avax gibi ağlar arasında düşük maliyetler ve yüksek verimlilikle transfer edilebiliyor.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır. 
Sonraki Haber

Forum