Panasonic, yeni araç içi çözümü TOUGHBOOK 40 TACTICAL'ı tanıttı

Panasonic, tekerlekli ve paletli askeri araçlarda daha iyi araç içi bağlantı imkanı sunan özelleştirilebilir TOUGHBOOK 40 TACTICAL'ı duyurdu. İşte özellikleri ve çıkış tarihi...

Panasonic Mobil Çözümler İş Birimi, tekerlekli ve paletli araçlarda komuta ve kontrol savunma ağları ile araç içi bağlantıda devrim yaratan TOUGHBOOK 40 TACTICAL'ı duyurdu. Yeni TOUGHBOOK 40mk2 sürümünü temel alan T40 TACTICAL, Panasonic ve roda computer GmbH iş birliği ile üretildi.

TOUGHBOOK 40 TACTICAL, kullanıcıların CAN Bus, MIL-DP, MIL-VGA, DIGI-LAN ve MIL-DVI ve küresel savunma kuvvetleri tarafından tercih edilen popüler MIL-DTL 38999 konektörü dahil olmak üzere çeşitli arabirimler ve protokoller arasından seçim yapmasına olanak tanıyan, 3 adede kadar çıkan yuvarlak askeri sınıf konektöre sahip.

Yerleşik bağlantı noktası kontrol protokolü (PCP) sayesinde cihaz, askeri ağlar ve cihazlar arasında daha  güvenilir bir veri bağlantısı kurduğunu iddia ediyor. Ayrıca Panasonic'in belirttiğine göre TOUGHBOOK 40 TACTICAL, tüm yaygın askeri konektör üreticileriyle sorunsuz bir şekilde çalışarak konektörlerin yerel olarak tedarik edilmesini ve ilgili ülke ve araç platformunun onaylı tedarik protokolüne uymasını mümkün kılıyor.

TOUGHBOOK 40 TACTICAL, TOUGHBOOK 40'ın önceki ve gelecekteki sürümleriyle aynı biçimi, uyumu ve işlevi koruyor ve tüm mevcut çevre birimleri T40 TACTICAL ile uyumlu. Böylece, savunma sektörü T40 TACTICAL'in etrafına araç içi arayüzleri ve montaj plakalarını yerleştirebiliyor.

TOUGHBOOK 40mk2'de bulunan Intel Core Ultra 5 CPU'yu kullanan TOUGHBOOK 40 TACTICAL, uçta yapay zeka işleme yeteneklerine sahip. Grafik tarafında ise Intel Arc GPU'larını kullanıyor. IP66 koruma derecesine ve 810H MIL-SPEC titreşim uyumluluğuna sahip TOUGHBOOK 40 TACTICAL'ın -29°C ile +63°C arasındaki sıcaklıklarda çalışabildiği belirtiliyor. Ayrıca cihazda esneklik sağlayan 4ek genişleme alanı bulunuyor.

TOUGHBOOK 40 TACTICAL, 2024'ün 2. çeyreğinde EUROSATORY 2024'te piyasaya sürülecek.

Sonraki Haber

Forum