Panasonic ve Roda Computer askeri araçlara özel olarak tasarladığı TOUGHBOOK 40 Military'i duyurdu

Panasonic ve roda computer, uzun bir işbirliği sonucunda askeri araçların içinde kullanılmak üzere özel bir laptop tasarladığını duyurdu. Savunma sektörü yönetmelikleriyle tamamen uyumlu olan TOUGHBOOK 40 Military, 180 cm yükseklikten düşmeye ve -29°C ile 63°C arasındaki şoklara karşı dayanıklı.

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler, askeri araçlarda kullanılmak üzere özel olarak geliştirilen TOUGHBOOK 40 Military modelini duyurdu.
 
IP66 derecesine kadar toza ve suya dayanıklı olan TOUGHBOOK 40, MIL-STD810H askeri standartlarına göre test edilmiş. 180 cm yükseklikten düşmeye dayanabilen cihaz, -29°C ile 63°C arasındaki şoklara, titreşimlere ve çalışma sıcaklıklarına karşı dayanıklı. Çalışırken değiştirilebilir batarya imkanı sayesinde pil ömrü 36 saate kadar uzatılabiliyor. Gerektiğinde ise tüm radyo ve ekran işlevleri 'Gizli Mod'dayken hemen kapatılabiliyor.
 
Askeri araçların içinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanan ve savunma sektörü yönetmelikleriyle tamamen uyumlu olan 14 inç TOUGHBOOK 40 Military, Windows 11 Pro ile çalışacak şekilde yapılandırılmış. Ayrıca dört genişletme yuvası ve askeri sınıf arayüzlerle maksimum esneklik sunuyor. Diğer sistemlerle iletişim kurabilmesini sağlayan Ethernet bağlantısı için MIL-LAN, harici ekranlara bağlanmak için MIL-DVI ve çevre birimi aygıtları için iki USB 2.0 arabirimine sahip.
 
Cihaza gereksinime göre CAN Bus, MIL-DP, MIL-VGA veya USB 3.0 gibi ek arayüzler eklenebiliyor. Ek olarak, roda computer bir fiber çözümünün entegre edilip edilemeyeceğini de kontrol edebiliyor.
 
Ek çevre birimleri, laptop'a gerektiğinde tek bir konektörde birleştirilebilen savunma sınıfı konektörlerle ve optimize edilmiş bir EMC bağlantısıyla bağlanıyor. Bu bağlantılar önemli ölçüdeki araç içi titreşimlere dayanabiliyor ve ayrıca sıvı, toz ve nem damlalarına karşı dayanıklı. Süngü ve vidalı bujiler de eldiven giyerken kolaylıkla bağlanabiliyor.
 
Ticari cihazlarla karşılaştırıldığında, askeri sınıf bağlantıların sağlam yapısı, bileşenlerin daha az arızalanmasını sağlıyor. Böylece en zorlu ortamlarda cihaz daha uzun süre çalışabiliyor ve bağlantı imkanına sahip oluyor.

Sonraki Haber

Forum