Panasonic: Günışığında bile yüksek çözünürlük

Panasonic, gün ışığı koşullarında bile yüksek çözünürlük sunan iki profesyonel projektörünü duyurdu.

Kubbe biçimli veya 360°'lik daire şeklindeki mekanlar için geliştirilen yenilikçi projeksiyon fikirlerinin en sonuncusu olan Panasonic 1200 serisi projektörler, en iyi görüntü kalitesi için toplam 12,000 lümenlik ışık gücüne sahip.

Yenilikçi teknolojilerin lideri Panasonic, beklentilerin önüne geçen yeni profesyonel projeksiyon serisi ile göz kamaştırıyor. Yeni Panasonic 12000 serisi projektörler, sunduğu farklı iki modeli ile kullanıcıları tek seçenekle sınırlı tutmuyor. 12,000 lümenli dört adet 300 W UHMTM lamba kullanılan her iki model de eşsiz bir parlaklık oranına sahip.

Panasonic PT-D12000 modeli SXGA+ ve 4.3 ekran oranını (1400 x 1050 piksel) destekliyor. Geniş ekran görüntü ihtiyaçları için en son teknolojiyi yansıtan Panasonic PT-DZ12000 ise Full-HD ve 16:10 ekran oranını (1920 x 1200 piksel) desteklemesi için WUXGA çözünürlüğüne sahip.

Panasonic'e özgü 'ayrıntı netleştirme işlemcisi', her bir sahnenin video sinyali frekans aralığını inceliyor ve detayları uygun şekilde yansıtıyor. Böylece maksimum netliğe sahip daha doğal ve üç boyutlu görüntü elde ediliyor. Farklı gündüz izleme devresi ise daha parlak gün ışığı ortamlarında ışığı dengeleyerek, gün ışığında bile mükemmel Full HD keyfi sunuyor.

Dayanıklı, sessiz ve temiz

Panasonic İş Projektörleri Avrupa Ürün Müdürü Eduard Gajdek, "Yeni ürünlerimiz, kubbe biçimli veya 360°'lik daire şeklindeki mekânlarda yapılacak sunumlar için çok ideal. Ayrıca yeni projektörlerimiz etkileyici konfor, esneklik, güvenirlik ve kolay bakım özellikleriyle dikkat çekiyor. Bununla birlikte geometrik ayarlama özelliği ile görüntülerin eğimli yüzeylere ve diğer özel tasarlanmış simetrik ekranlara yansıtılması da kolaylaşıyor" dedi.

Dayanıklı, sessiz ve temiz

Panasonic'in üstünlüğü kanıtlanmış sıvı soğutma sisteminin kapsamı, projektörlerin 45°C'ye kadar olan sıcaklıklara dayanabilmesi ve 7 gün/24 saat modunda bile uzun süreli sorunsuz çalışabilmesi için genişletilmiş. Özel otomatik temizleme robotu ve çift filtre yapısı, filtreye bakım yapılmadan 2.000 saate kadar kullanım sağlıyor. Gürültü seviyesi ise minimum düzeyde tutulmuş.

Çevre dostu

Panasonic'in sürdürülmekte olduğu çevre programının bir parçası olarak, kullanılan dört adet orijinal, yüksek performanslı UHM AC lambası ve yeni lamba sürücü balast sistemi, 7.5 Lümen/Watt ile rakip modellerin neredeyse yarısı kadar, sadece 1600 W güç tüketiyor. Çevre sağlığının en iyi şekilde sürdürülmesi amacıyla Panasonic, Avrupa Birliği 2006 yılında RoHS yönergesini yürürlüğe koymadan önce, kurşun, kadmiyum ve cıva gibi bazı zararlı maddelerin kullanımını gönüllü olarak durdurmuştu.


Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum