Oyunlar hakkında bir gerçek daha!

Herkes oyunların zararlarından bahsederken, gelen bu haber tam tersini söylüyor...

Oyunlar hakkında birçok şey yazılıp çiziliyor ama son günlerde film haberleri hariç güzel ve kaliteli haberler bulmak bir hayli zorlaştı.

Nitekim World of Uncertanity'nin düzenlediği bir seri test sonucunda, insanların oyunlar hakkındaki düşüncelerini olumlu yönde değiştirecek bir noktaya daha parmak basıldı. Öyle görünüyor ki oyunlar, kullanıcılarının karar verme yetenekleri üzerinde fazlasıyla etkin rol oynuyorlar. Yani karar verme becerisinden mahrum olan insanlar, oyunlar ile bu yeteneklerini geliştirebiliyorlar.

Word of Uncertanity'se konu hakkında çoktan seçmeli bir test hazırladı ve teste giren insanlardan soruları çözmelerini istedi. Testin amacıysa; kullanıcıların doğru cevapları vermelerinden daha çok, karar verme esnasındaki hal ve hareketleriydi.

İşte oyunlar hakkında bir gerçek daha...

Queen Universitesinden Dr. David Newman'sa konu hakkında şöyle konuştu; "İnsanoğlu olarak karşımıza çıkan sorunlar, kolay ya da komplike olsun, kararsızlık hakkındaki sorunlarımızı yine kendimiz yenmek zorundayız. Sık sık karşılaştığımız bu sorunu ortadan kaldırmamızın en iyi yoluysa şüphesiz bilgisayar oyunlarıdır." Araştırmacılarsa özellikle oyun tasarımcıları tarafından kullanılan yazılımların, elektronik eğitim gereçlerine dönüştürülebileceği üzerinde duruyorlar.

Wolrd of Uncertanity dört yıllık bir proje ve EPSRC olarak biliniyor. Yani bu kurum İngiliz hükümetine bağlı. Ayrıca mühendislik ve fiziksel bilim için geçtiğimiz dönem içerisinde 296.000 sterlinlik bir yatırımda bulundu.

Sonraki Haber

Forum