Oyun efsanesi, mobil oyunları savunuyor!

Oyun dünyasının efsane ismi, Doom ve Quake'in babası Carmack'tan çok konuşulacak sözler...

ID Software'ın kurucu ortaklarından ve Doom, Quake gibi oyunların yaratıcısı John Carmack, mobil oyunların daha da gelişeceğini inanan isimlerden. IndustryGamers'la yaptığı röportajda Carmack, mobil cihazların oyun güçlerinin şu anki konsolların gücüne erişeceğini söylüyor.

"Yakın zamanda cep telefonlarının şu anki konsollardan daha güçlü hale geleceği kuşkusuz bir gerçek. İpad 2, Xbox 360'dan daha güçlü bir cihaz değil. Bu halen bir eksi olarak görülebilir ancak konsolun hızına bu kadar yaklaşmış olması bundan iki yıl sonra, şu anda oynadığımız konsol oyunlardan daha güçlü oyunları çalıştırabilecek güçte mobil cihazlar görebileceğimizi gösteriyor."

"Birçok çeşit insan ve birçok çeşit oyun tasarımları ve tarzları var. Arada bir basit oyunları oynayan ve PS 3 almayı düşünmeyen kullancılar var. Öte yandan da tek bir şekilde oturup haftasonu 20 saat boyunca oyun oynamak isteyen oyun fanatikleri bulunuyor" diyen Carmack, oyun fanatikleriyle sıradan oyun severlerin mobil cihazlarda buluşabileceğini ancak birbirlerinin paylarından çalmayacağını dile getiriyor. "Angry Birds gibi oyunlar için bir mobil cihaz alacak oyun fanatikleri yoktur. Yani bu platformlar arası kullanıcı çalan bir büyüme değil aksine iki piyasanın da paralel büyümesi olacak."

Sonraki Haber

Forum