Ortalık karışacak! Düz dünyacılar kendi Reality TV programlarını hazırlıyor

Küre dünya ve düz dünya teorisi arasındaki kavga giderek büyüyor! Düz dünyacılar şimdi kendi tv programlarını hazırlayarak geniş kitlelere teorilerini anlatmayı planlıyorlar.

Dünya aslında küre değil de düz olabilir mi? Birkaç yüzyıl öncesine kadar bu teori bilim dünyasına hakimken, artık dünyanın küre şeklinde olduğunu kabul ediyoruz, bu teoriyi de uzaydan çekilmiş görsellerle ispatlıyoruz. Ancak düz dünyacıların buna bile açıklamaları var.

Yeni bir reality şov, dünyanın küre yerine frizbi benzeri bir disk şeklinde olduğu yönünde ispatlar sağlayacak olanlara para ödeyecek. Yapımcılara göre bu dizi, "Kısmen belgesel dizisi, kısmen yarışma programı" olarak tanımlanıyor.  Program, düz dünyacılara "araştırma" yürütmeleri için 50.000 dolar değerinde kaynak sağlayacak.

Peki bu yarışma nasıl işleyecek?

Yarışmacılar bulgularını bilim insanları, ilahiyatçılar ve haritacılardan oluşan bir panele sunacaklar. Eğer jüri üyelerinin çoğunluğunu Dünya'nın gerçekten de düz olduğuna ikna edebilirlerse, para ödülünü kazanacaklar.

Dizi, şu ana kadar oldukça sınırlı bir içeriğe sahip olan yeni bir ücretsiz yayın uygulaması The Network'te ilk kez yayınlanıyor. Platform, elbette yeni komplo temalı şovuyla, bu ortaçağ yanılgısına inanan saf insanlara gülmeye hevesli insanları kendine çekerek izleyici kitlesini büyütmeyi umuyor.

Sonraki Haber

Forum